Vágólapra másolva!
Erődemonstrációt tartott a címvédő Bayern München, amely a Bajnokok Ligája második fordulójában 3-1-re győzött a Manchester City otthonában. A bajorokhoz hasonlóan magabiztosan győzött a Real Madrid és a PSG is, a spanyolok 4-0-ra nyertek a Köbenhavn ellen, a párizsiak pedig fél óra alatt hármat lőttek a Benfica ellen a születésnapjára duplával hangoló Zlatan Ibrahimovic vezérletével. A Juventus bár fordított, végül győzelmet engedett ki a kezéből a Galatasaray ellen, míg a bajnokságban gyengélkedő Manchester United 1-1-et ért el a Sahtar Donyeck vendégeként.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló, A csoport:
Sahtar Donyeck (ukrán) - Manchester United (angol) 1-1 (0-1)
Donyeck, Donbass Arena, 51 555 néző
v.: Královec (cseh)
Sahtar: Pjatov - Srna, Kucser, Rakickij, Sevcsuk - Fernando (Ilsinho, 84.), Hübschman, Douglas Costa, Teixeira - Taison (Bernard, 91.), Luiz Adriano (Ferreyra, 89.).
MU: De Gea - Rafael, Smalling, Vidic, Evra - Valencia, Carrick, Fellaini (Giggs, 66.), Cleverley - Welbeck (P. Jones, 92.), Van Persie.
gól: Taison (76.), illetve Welbeck (18.)

A Manchester United a hétvégi, West Brom elleni hazai pofon lelki terhével utazott Donyeckbe, ráadásul nem volt ott a meccsre nevezett keretben Rooney, akit nagyon faragnak a csapattársai, a múltkor a feje sérült meg, most pedig a sípcsontjára kapott rúgás miatt hiányzott.

A Sahtar még sosem kapott ki angol csapattól hazai pályán, de a 18. percben veszélybe került ez a nagy sorozat, mert Fellaini beadása után Rakickij nem tudta elrúgni a labdát, a szemfüles Welbeck pedig becsúszva a jobb sarokba helyezett. Végül mégis sikerült megőrizni a veretlenséget, a 76. percben ugyanis Vidic szerencsétlenül ért egy beadás után a labdához, Taison pedig izomból a léc alá vágta, kialakítva az 1-1-es végeredményt.


Bayer Leverkusen (német) - Real Sociedad (spanyol) 2-1 (1-0)
Leverkusen, BayArena, 27 462 néző
v: Karaszev (orosz)
Leverkusen: Leno - Hilbert, Toprak, Wollscheid, Boenisch (Can, 69.) - Reinartz, L. Bender, Rolfes - Sam (Hegeler, 85.), Szon (Kruse, 68.) - Kiessing.
Sociedad: Bravo - Carlos Martinez, Mikel Gonzalez, Inigo Martinez, De la Bella - Bergara, Elustondo - Zurutuza (Javi Ros, 90.) - Vela, Griezmann (Chori Castro, 84,) - Seferovic (Agirretxe, 68.).
gól: Rolfes (45+1.), Hegeler (92.), illetve Vela (51.)

A Leverkusen a legutóbbi két alkalommal százszázalékos volt hazai pályán, amikor bejutott a BL csoportkörébe, és az első félidő végén úgy tűnt, nem romlik majd a mérleg, Rolfes ugyanis a saját fejese utáni kipattanót bekotorva szerzett vezetést csapatának.


A Sociedad azonban tudott válaszolni, Vela előbb Lenóba lőtte a tizenegyest, majd másodjára már a hálóba küldte a labdát. Már a hosszabbítás zajlott, amikor a csereként beállt Hegeler tett róla, hogy mosolygós Bayer-drukkerek induljanak hazafelé, szabadrúgásból szenzációsan küldte a jobb felsőbe a labdát, amivel folytatta hazai győzelmi sorozatát a Leverkusen.


A csoport állása
: 1. Manchester United 4 pont (5-3), 2. Sahtar Donyeck 4 (3-1), 3. Bayer Leverkusen 3, 4. Real Sociedad 0

B csoport:
Juventus (olasz) - Galatasaray (török) 2-2 (0-1)
Torino, Juventus-stadion, 33 466 néző
v.: Kassai (magyar)
Juventus: Buffon - Barzagli, Bonucci (F. Llorente, 68.), Chiellini - Lichtsteiner (Isla, 46.), Pirlo, K. Asamoah - Vidal, Pogba - Tévez, Vucinic (Quagliarella, 26.).
Galatasaray: Muslera - Eboué, Semih Kaya (Gökhan Zan, 25.), Chedjou, Hakan Balta - Felipe Melo, Selcuk Inan - Bruma, Sneijder (Umut Bulut, 74.), Riera (Amrabat, 60.) - Drogba.
gól: Vidal (78., 11-esből), Quagliarella (87.), illetve Drogba (36.), Umut Bulut (88.)

"Juventinónak születtem, és 13-14 éves koromig a Juventusnak szurkoltam" - vallotta be Roberto Mancini, a Galatasaray Torinóban debütáló edzője, aki játékosként sosem játszott a Zebráknál. A Kassai Viktor által vezetett meccsen az első félidő közepén mindkét csapat cserélni kényszerült, a hazaiaknál Vucinic a combját, a vendégeknél Semih Kaya a térdét fájlalta. A 36. percben Bonuccinak a feje fájhatott, óriásit hibázott ugyanis, amivel helyzetbe hozta Drogbát, aki Buffon mellett elvitte a labdát, és a 16-osról a hálóba gurított.


A Juve sokáig hiába rohamozott, a 78. percben azonban Quagliarella kiharcolt egy büntetőt, amelyet Vidal értékesített, Muslerának esélye sem volt a felső sarokba vágódó lövés hárítására. A 87. percben úgy tűnt, az olaszok kicsikarják a győzelmet, Quagliarella fejelt a hálóba Pirlo beadása után, de egy perccel később Umut Bulut válaszolt, és bár a 93. percben Llorentének még volt egy óriási helyzete, végül maradt a 2-2. A Juventus ugyanúgy két döntetlennel kezdte a csoportkört, mint tavaly, amikor végül bejutott a 16 közé.

Real Madrid (spanyol) - FC Köbenhavn (dán) 4-0 (1-0)
Madrid, Bernabéu-stadion, 69 347 néző
v: Jug (szlovén)
Real: Casillas - Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo - Illarramendi, Modric (Isco, 67.), Khedira (Morata, 74.), Di María, - Benzema (J. Rodríguez, 81.), Cristiano Ronaldo.
Köbenhavn: Wiland - Jacobsen, Mellberg, Sigurdsson, Bengtsson - Gislason, Delaney, Claudemir, Toutouh (Bolanos, 63.) - Braaten (Adi, 66.), N. Jörgensen (Kristensen, 73,).
gól: Cristiano Ronaldo (21., 65.), Di María (71., 91.)

Az Atlético elleni városi derbit 14 év után elvesztő Real a BL-ben próbált vigasztalódni, és az első körben a Juventusszal ikszelő Köbenhavn csak a 21. percig tartotta magát, ekkor Marcelo tekerte be a labdát balról, Wiland csúnyán alászaladt, Cristiano Ronaldo pedig köszönte szépen, és az üres kapuba fejelt. A dánok nem zuhantak össze a bekapott góltól, és több helyzetük is akadt, a legnagyobbnál Jörgensen a kapufára fejelt, és az esetnél mintha Modric kezét érintette volna a lécről lepattanó labda, de a bíró nem fújt.


A kihagyott helyzetek azért is számítottak luxusnak, mert a Real a legutóbbi 12 BL-meccséből tizenegyszer nem állt meg egy gólnál, ahogy most sem, Di María zseniális előkészítése - a rabona nevű mozdulattal adta be a labdát - után Ronaldo ismét fejjel volt eredményes.

Az argentin szélső később maga is betalált, Benzema passzával húzott el a jobb oldalon, majd 17 méterről kilőtte a hosszú sarkot, és a slusszpoén is az övé volt, a 91. percben rúgott még egy gólt. A bajnokságban nem túl meggyőző Real a BL-ben eddig félelmetes, két meccsen tíz gólt lőtt, és magabiztosan várhatja a Juventus elleni találkozót.

A csoport állása: 1. Real Madrid 6 pont, 2. Juventus 2, 3. Kobenhavn 1 (1-5), 4. Galatasray 1 (3-8)

C csoport:
Paris Saint-Germain (francia) - Benfica (portugál) 3-0 (3-0)
Párizs, Parc des Princes
v.: Rizzoli (olasz)
PSG: Sirigu - Van der Wiel, Alex (Camara, 78.), Marquinhos, Maxwell - T. Motta, Verratti (Rabiot, 70.), Matuidi - Cavani, Ibrahimovic, Lavezzi (Lucas, 70,).
Benfica: Artur - André Almeida, Luisao, Garay, Siqueira - Fejsa (André Gomes, 29.), Matic - Perez, Djuricic (Markovic, 46.), Gaitan (Sulejmani, 66.) - Cardozo.
gól: Ibrahimovic (5., 30.), Marquinhos (25.)

A 32. születésnapját csütörtökön ünneplő Ibrahimovic már az 5. percben meglepte magát egy góllal, Van der Wiel beadása után pár lépésről pofozta a labdát a kapuba. A Zlatan burger névadója a második gólban is benne volt, az ő sarkazós passzával indult az akció, amely végén a szögletnél fennragadó Marquinhos volt a befejezőember.

Az első fél óra végén aztán Ibrahimovic megint villant, Thiago Motta szöglete után úgy fejelt a bal sarokba, hogy egy Benfica-játékost is érintett a labda. A hátralévő egy órát már nem is kellett volna lejátszani, a PSG kettőből kettőt nyert, és vezeti a csoportot.


Anderlecht (belga) - Olimpiakosz (görög) 0-3 (0-1)
Brüsszel, Constant Vanden Stock-stadion
v.: Hagen (norvég)
Anderlecht: Kaminski - G. Gillet, Kouyaté, Nuytinck, N'Sakala - Tielemans, Kljestan - Bruno, Praet (Acheampong, 74.), M. Suárez - Mitrovic.
Olimpiakosz: Roberto - Maniatisz, Manolasz, Sziovasz, Bong - N'Dinga, Szamarisz - Olaitan (Fuster, 57.), Saviola (Domiguez, 66. (Holebas, 77.)), Weiss - Mitroglu.
gól: Mitroglu (17., 56., 72.)

Megyeri Balázs a kispadról figyelhette, ahogy Mitroglu a 17. percben lesgyanús helyzetből előnyhöz juttatja az Olimpiakoszt. Az Anderlecht megkapta a lehetőséget az egyenlítésre, Mitrovic büntetőjét azonban a magyar kapust kiszorító Roberto nagy vetődéssel kitolta.

A második félidő elején a belgák nyomtak, mégis a görögök szereztek újabb gólt, N'Dinga ívelt fejesére Mitroglu rajtolt rá, és a 16-osról szépen lőtte el a labdát. A legszebb gól még hátravolt, Mitroglu egy gyönyörű tekeréssel tette teljessé a mesterhármasát, csapata pedig megszerezte első pontjait a sorozatban.

A csoport állása: 1. Paris Saint-Germain 6 pont, 2. Olimpiakosz 3 (4-4), 3. Benfica 3 (2-3), 4. Anderlecht 0

D csoport:
Manchester City (angol) - Bayern München (német) 1-3 (0-1) - az élő közvetítés
Manchester, City of Manchester stadion, 47 ezer néző
v: Kuipers (holland)
City: Hart - Clichy, Nastasic, Kompany, Richards - Nasri (Milner, 71.), Fernandinho, Y. Touré, Jesus Navas - Agüero (Silva, 71.), Dzeko (Negredo, 57.).
Bayern: Neuer - Alaba, Dante, J. Boateng, Rafinha - Lahm - Ribéry (Götze, 85.), Kroos, Schweinsteiger (Kirchhoff, 76.), Robben (Shaqiri, 78.) - T. Müller.
gól: Negredo (80.), illetve Ribéry (7.), Müller (56.), Robben (60.)
piros lap: J. Boateng (86.)

A csoport rangadóján az első félidőben hatalmas fölényben futballozott a Bayern, és Ribéry már a hetedik percben betalált, váratlan lövése mintha meglepte volna Hartot, aki lassan vetődött a jobb sarokra tartó labdára. A második félidőt felpörögve kezdte a City, de mielőtt nagyon reménykedtek volna a hazai drukkerek Dante indítására Müller indult el, Clichy állva maradt, a német csatár pedig Hartot kicselezve gurított a kapuba.


Négy perccel később egy labdavesztés után jött az újabb csapás, Robben nagyon simán csapta be Nastasicot, majd jobbal zúdított a rövidbe. A City becsületére legyen szólva, hogy 0-3-nál is ment előre, és Negredo remek egyéni alakítás után látványos góllal szépített. Sőt még közelebb kerülhetett volna a hazai csapat, amikor Boateng piros lapot érően buktatta Yaya Tourét, de David Silva szabadrúgása után a léc hárított Neuer helyett. A Bayern összességében magabiztos győzelmet aratott, és az eddig látottak alapján a legnagyobb favoritja az idei sorozatnak.

CSZKA Moszkva (orosz) - Viktoria Plzen 3-2 (2-1) - a moszkvai meccs összefoglalója
Szentpétervár, Petrovszki-stadion
v.: Nijhuis (holland)
CSZKA: Akinfejev - Nabakin, A. Berezuckij, Ignasevics, Sennyikov - R. Elm (Milanov, 73.), Wernbloom - St. Zuber (M. González, 64.), Honda, Tosic - Musa (Vitinho, 89.).
Plzen: Kozácik - Rajtoral, Hubnik, Procházka, Reznik (Pospisil, 84.) - Horváth, Horava (Duris, 76.) - Petrzela, Kolár, Kovarik (Tecl, 70.) - Bakos.
gól: Tosic (19.), Honda (29.), Reznik (78., öngól), illetve Rajtoral (4.), Bakos (91.)

A csoport állása: 1. Bayern München 6 pont, 2. Manchester City 3 (4-3), 3. CSZKA Moszkva 3 (3-5), 4. Viktoria Plzen 0