Vágólapra másolva!
A korábban kilátásba helyezett 3 millió euró helyett 3,5 millió euró jutalmat kap a Román Labdarúgó Szövetségtől (FRF) a válogatott, ha sikerül kijutnia a brazíliai világbajnokságra.

A prémiumkeret megemeléséről hétfőn határozott a szövetség végrehajtó bizottsága, a döntésről Dumitru Dragomir, az első osztályú bajnokságot szervező Liga 1 elnöke tájékoztatta kedden a Mediafax hírügynökséget.

Dragomir tájékoztatása szerint a játékosok fejenként 200 ezer euró prémiumot kapnak, ha kivívják a vb-szereplés jogát. A liga elnöke kiváló ötletnek találta a prémiumkeret megemelését. Hozzátette, ez érdekeltté teszi a játékosokat abban, hogy vállalják a válogatottságot.

Dragomir a román válogatott kijutási esélyeit latolgatva kijelentette, nem a hollandok esetleges botlásától fél, hanem attól, hogy a román válogatottnak nem sikerül nyernie a következő két selejtező mérkőzésén. "A hollandok sehol sem fognak kikapni. (...) Én magunkat féltem, nehogy a part mellett fulladjunk bele a vízbe" - idézte a Mediafax a Liga elnökét.

Románia Magyarországgal és Törökországgal van versenyben azért, hogy a D csoportban megszerezze a pótselejtezőt érő második helyet. Jelenleg a magyar csapat áll a második helyen, egy-egy ponttal megelőzve a román és a török együttest, a románok esélyeit ugyanakkor növeli, hogy hátralévő két meccsükön a csoport két leggyengébbjével, Andorrával és Észtországgal találkoznak, míg riválisaiknak még Hollandia ellen is lesz egy-egy meccsük.