Vágólapra másolva!
Az újonc Mezőkövesd megszerezte története első NB I-es sikerét: Véber György együttese a labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójának első szombati mérkőzésén a találkozó előtt százszázalékos Kecskemét vendégeként fölényes, 6-2-es diadalt aratott.

OTP Bank Liga, 3. forduló:
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano - Mezőkövesd-Zsóry FC 2-6 (1-4)
Kecskemét, 2500 néző, v.: Farkas Á.
gól: Rajczi (42., 11-esből), Koszó (56.), illetve Szalai (13.), Bognár (45.), Melczer (21., 11-esből), Balajti (30.), Menougong (69.), Olasz (88.)
kiállítva: Póti (20.), Patvaros (72.), illetve Hegedűs (81.)
sárga lap: Mogyorósi (5.), Savic (18.), Patvaros (47., 72.), illetve Szalai (40.), Hegedűs (55., 81.)
Kecskemét: Antal B. - Mogyorósi, Karan, Póti, Forró - Leo, Bulajic (Patvaros, 31.), Savic (Koszó, 31.), Vukasovic, Balázs Zs. (Pekár, a szünetben) - Rajczi
Mezőkövesd: Szántai - Hegedűs Cs., Szalai, Hegedűs D., Gévay - Dobos (Petneházi, 51.), Farkas B., Bognár I., Melczer V. - Balajti (Olasz, 79,), Menougong

Ugyan az eddig százszázalékos Kecskemét kezdte jobban a találkozót, mégis a Mezőkövesd szerzett vezetést: Bognár élesen becsavart szabadrúgása, amibe Szalai bele tudott csúsztatni, a klub történetének első NB I-es gólja volt.

Néhány perccel később Póti kezezése miatt emberhátrányba került a lila-fehér alakulat, Melczer pedig gólra váltotta a jogos büntetőt. A hazaiak teljesen összetörtek, ezt pedig Balajti találatával ki is használta Véber György együttese. A Kecskemét megpróbálta még a szünet előtt rendezni sorait, Rajczi góljánál egy pillanatra ez úgy tűnt, sikerül is, ám ismét jött Bognár, aki a félidő előtti utolsó pillanatban visszaállította a különbséget.

A fordulást követően szinte azonnal ismét szépített a Kecskemét, ám ezúttal is hiába vette át a kezdeményezést, jött Menougong, aki egy remek egyéni akció végén az ötödik vendéggólt is megszerezte. A találkozó a 72. percben dőlt el végérvényesen, miután Patvarost is kiállította a játékvezető, így a hazaiak kilenc emberre fogyatkoztak. A végeredményt a csereként beálló Olasz állította be a 88. percben.