Vágólapra másolva!
Bemutatkozott a Barcelonában Neymar, aki a Lechia Gdansk elleni, 2-2-re végződő felkészülési meccsen negyedórát kapott csereként.

A Barca a Pinto - Montoya, Sergi Gómez, Bartra, Adriano - Song, Dos Santos, Sergi Roberto - Alexis Sánchez, Messi, Tello csapattal kezdett a lengyel bajnokság előző idényének nyolcadik helyezettje ellen.

Meglepetésre a lengyel csapat szerzett vezetést, Bieniuk a 14. percben egy szöglet után bólintott a léc alá. Bő tíz perc múlva jött a Barcelona egyenlítőgólja, Montoya beadására Sergi Roberto érkezett teljesen üresen.

A meccs négy gólja:


A második félidőben megint visszavették a vezetést a hazaiak, Grzelczak éles szögből vágta a labdát a Pintót váltó Oier szeme közé. A Barcának erre is volt gyors válasza, Alexis Sánchez nagy passzából Messi lőtt gólt.

Neymar nehezen viselte, hogy nem állhat be, többször is mutatta, hogy szeretné, ha becserélnék, végül a várt pillanat a 78. percben jött el, amikor Sánchez helyére állhatott be, de sokat nem láthattak tőle a nézők, egy ígéretes megindulása volt, de két átvert védő után a harmadik megállította.

Neymar momentumai, az elején a könyörgéssel: