Vágólapra másolva!
A triplázó sikeredző Jupp Heynckes távozásával rögtön kapott egy nagy pofont a Bayern München, miután a német Szuperkupában 4-2-re kikapott Dortmundban a Bayerntől. A szakvezető azonban nem hibáztatja Pep Guardiolát, mivel ezt még a saját csapatának tartja.

"Két évig együtt voltunk a Bayern-játékosokkal, ők még az én fiaim" - idézte a ZDF televíziónak nyilatkozó Jupp Heynckest az fcbayern.hu. "Ismerem a csapattagokat, tudom, hogyan éreznek, hogyan reagálnak, és ez volt a felkészülési időszak első igazi tétmérkőzése. Öt olyan játékos is hiányzott, akik a Wembleyben ott voltak a kezdőben, ma pedig nem. A csapat még nem tart ott, hogy képes legyen megmutatni a csúcsteljesítményét. A meccsen amúgy nem szórakoztam jól" - fogalmazott a volt Bayern-szakvezető, akinek az irányításával a München a londoni Bajnokok Ligája-döntőben 2-1-re legyőzte a nagy rivális Dortmundot, és a bajnokságban is megelőzte.

A szombati 4-2-es Szuperkupa-vereség ellenére Heynckes biztos abban, hogy az új edzővel, a Barcelonával sikert sikerre halmozó Pep Guardiolával is sikeres lesz a Bayern. "Ő egy őrülten szimpatikus kolléga, őrületes sikereket ért el a Barcelonával, igazán jól mutat, jól öltözködik és egy tökéletesen működő csapatot vett át. Mégis, mi szólna ellene?”

A 68 éves tréner elárulta, hogy az augusztus 9-ei Bundesliga-nyitányon a Bayern-Mönchengladbach mérkőzést a nappalijában fogja nézni. "Szeretném élvezni, hogy van szabadidőm, eddig ugyanis nem sok volt. Mostantól tartalmasabban tudom élvezni a mindennapjaimat, lesz időm meditálni, és arra is, hogy olyan dolgokat tegyek, amelyekre eddig nem jutott idő. Nagyobb nyugalmam van nekem és a családomnak is" - tette hozzá.

A Dortmund nagyon elverte Guardiola Bayernjét