Vágólapra másolva!
Az újonc Puskás Akadémia 1-1-es döntetlent játszott a Lombard Pápa vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 2013/14-es szezonja első fordulójának pénteki nyitómérkőzésén, így története első élvonalbeli meccsén egy pontot szerzett.

OTP Bank Liga, 1. forduló:
Lombard Pápa Termál FC - Puskás Akadémia 1-1 (0-0)
Pápa, 2000 néző, v.: Iványi
Pápa: Szűcs - Struhar, Supic, Rodenbücher, Présinger - Quintero, Szabó O. (Tóth G., 61.), Tóth B. (Eszlátyi, a szünetben), Tajthy, Orosz (Király, 71.) - Griffiths
Puskás Akadémia: Hajdúch - Vaszicsku, Aposztolopulosz (Tamás, 56.), Tóth B. (Nikolic, a szünetben), Farkas N. - Vachtler, Polonkai, Baracskai, Gajdos, Bertus (Tischler, a szünetben) - Zsolnai
gólszerzők: Eszlátyi (63.), illetve Vaszicsku (82.)
sárga lap: Tajthy (19.), Tóth G. (76.), Supic (84.), Király (90.), illetve Polonkai (21.)

Remekül kezdte a találkozót a hazai csapat, s aztán is jobban játszott, így az első félidőben akár több góllal is vezethetett volna. A szünet után nem sokkal góllá érett a pápai mezőnyfölény, a vendégcsapat azonban nem adta fel a küzdelmet, s egy pontrúgás után egyenlíteni tudott, így egy ponttal távozott Pápáról.

Tóth Bálint, a Pápa edzője éles kritikát fogalmazott meg csapata felé. "1-0 után és azt megelőzően is temérdek helyzetünk volt, de azok kimaradtak, így törvényszerű volt, hogy az ellenfél egyenlíteni tudott. Ahogy ma játszottunk, az a tipikus magyar mentalitás, amihez már alkalmazkodtak a külföldiek is. Félakarással nem lehet győzni. Meleg van, de nem hivatkozhatunk rá. Azon leszek, hogy a játékosok mentalitása megváltozzon. Majd kiderül menet közben, hogy ki az edzésspíler, és ki az, aki a meccsen oda tudja tenni magát" - mondta Tóth a meccset közvetítő Duna Televíziónak.

Benczés Miklós, a Puskás Akadémia vezetőedzője szerint lendületet adhat a pontszerzés. "Az első meccsen egy feljutó csapat idegenben döntetlennel nyit, ez nagy lendületet adhat nekünk, a játékunkkal ugyanakkor nem vagyok elégedett. Aminek viszont örülök, hogy hat akadémista játszott ma a csapatunkban, az ő fejlődésük szempontjából is fontos volt ez a meccs."