Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája-győztes Bayern München labdarúgócsapata 2-0-ra nyert az FC Barcelona ellen, ezzel otthon tartotta az Uli Hoeness-kupát.

Online közvetítés, jegyzőkönyv

A Bayernt a lehető legerősebb összeállításban küldte pályára Josep Guardiola vezetőedző, aki 2008 és 2012 között három bajnoki címet, két Bajnokok Ligáját, két spanyol Király-kupát, három spanyol Szuperkupát, két európai Szuperkupát és két klubvilágbajnoki címet nyert a Barcelonával.

A katalán együttesből a legutóbbi négy Aranylabda-szavazáson diadalmaskodó Lionel Messit és Javier Mascheranót leszámítva a legtöbb sztárjátékos hiányzott, ugyanis a Konföderációs-kupán szerepelt futballisták - így a frissen igazolt brazil Neymar, honfitársa, Daniel Alves, valamint a világ- és Európa-bajnok spanyol válogatott játékosai - nem léptek pályára a zsúfolásig megtelt Allianz Arénában.

A 71 ezer néző örömére a Bayern már a 14. percben megszerezte a vezetést: a csapatkapitány Philipp Lahm találta magát a kapu előtt, és a számára szokatlan helyről, szokatlan módon, fejjel továbbított a kapuba.

A bajor csapat végig kézben tartotta a mérkőzést, a végeredményt a horvát Mario Mandzukic állította be a 87. percben.

A Barca kispadján Jordi Roura másodedző ült, akitől hamarosan az argentin Gerardo Martino végleg átveszi az irányítást.

A két csapat legutóbb a Bajnokok Ligája idei elődöntőjében találkozott egymással: a müncheniek akkor az első mérkőzésen hazai környezetben 4-0-ra, majd a katalán fővárosban 3-0-ra diadalmaskodtak.

A Barca csak jutalomjáték - bemutatjuk Messiék új edzőjét