Vágólapra másolva!
A Premier League-ben szereplő West Bromwich Albion hétfőn 3-0-ra legyőzte az NB I-be feljutott Puskás Akadémia FC-t Sopronban ötezer néző előtt. Az angolok trénere azt mondta, a felkészülési meccsen tapasztaltak alapján a fizikai mutatókban van a legnagyobb különbség a két ország labdarúgása között.

Steve Clarke, a WBA vezetőedzője a meccs első 60-65 percét élvezetesnek nevezte. "Sikerült helyzeteket kialakítanunk és gólokat szereznünk. Utána kicsit esett a színvonal, de ez elsősorban a sok cserének tudható be" - idézte a Pfla.hu a szakembert, aki a meccs alapján összevetette a két ország labdarúgását.

"Az angol és a magyar futball között a fizikai mutatókban van a legnagyobb különbség. Úgy vettem észre, a mi játékosaink gyorsabbak, erősebbek voltak, mint a magyarok. Ha valakit meg kellene neveznem a Puskás Akadémia FC játékosai közül, akkor a 10-es futballistát mondom (Uros Nikolics - a szerk.) és tetszett a csapatkapitány, Polonkai Attila játéka is."

Anelkát (pirosban) nem tudták megállítani Vaszicsky Gergelyék, a francia csatár két gólt szerzett Forrás: MTI/Nyikos Péter

Chris Brundt, az angolok csapatkapitánya először arról beszélt a meccs után, hogy együttesének nemcsak az ellenféllel, hanem a nagy meleggel is meg kellett küzdenie, majd ő is az első 60-65 perc színvonalas fociját emelte ki. "A komoly ausztriai edzőtábor után kellett játszanunk a Puskás Akadémia FC ellen, és ez főleg fizikailag nagyon kimerítő volt. Örülök a győzelemnek" - tette hozzá a játékos.

Így drukkoltak a West Brom-szurkolók Sopronban:

Benczés Miklós, a PAFC vezetőedzője szerint remek tapasztalatszerzés volt a találkozó a felcsúti együttes számára. "A fiatal játékosok testközelből érezhették, hová kell eljutniuk, ha sikeres futballisták akarnak lenni. Köszönjük a West Bromwichnak az alkalmat, hogy ezt a tapasztalatot megszerezhették."

"Az első negyvenöt percben kicsit bátortalanok voltunk, de hát más iramhoz vagyunk szokva" - értékelt Polonkai Attila csapatkapitány. "Ha hétről hétre ilyen ellenfelekkel találkoznánk, akkor szorosabb meccseket tudnánk játszani. Sajnos ez egyelőre nem adatik meg, de sok fiatal játékos erre készül, hogy mihamarabb ilyen szinten, ilyen ellenfelek ellen léphessen pályára."

Sopronban a lelátón volt jelen Gera Zoltán, akinek lejárt a szerződése a WBA-nál, de továbbra is a csapattal készül, és abban bízik, hogy maradhat Birminghamben.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés:
West Bromwich Albion (angol) - Puskás Akadémia FC 3-0 (2-0)
Sopron, 5000 néző
v.: Farkas Ádám
West Bromwich Albion: Myhill - Reid, Olsson, Popov, Yacob - Morisson, Long, Brunt, Dawson - Anelka, Rosenberg. Vezetőedző: Steve Clarke
Pályára lépett még: Mulumbu, McAauley, Tamas, Daniels, Beramino, Ridgewell, Nabi, Dorrans, Jones, Daniels
Puskás Akadémia FC: Hajdúch - Margitics, Vaszicsku, Aposztolopulosz, Farkas N. - Polonkai, Tóth B., Bertus - Gajdos - Zsolnai, Baracskai. Vezetőedző: Benczés Miklós
Pályára lépett még: Somodi, Uros Nikolics, Smrekar, Fabio, Vachtler, Papucsek, Tamás, Luque, Tóth L., Károly B., Barcsay, Nagy Zs., Molnár T.
gól: Anelka (9., 26.), Dorrans (80., 11-esből)
sárga lap: Tóth B. (23.)

Feldob minket, ha Orbán Viktor is nézi a meccset