Vágólapra másolva!
Csank János a megyei első osztályban szereplő Vác edzője lesz a következő idényben.

A korábban a Váccal bajnoki címet szerző Csank hétfőn edzést is tartott a csapatnak, amely az előző idényben még az NB II-ben szerepelt, de anyagi gondok miatt végül nem tudta befejezni a szezont.

A Vác több csapatot is megkeresett, hogy NB III-as induláshoz szükséges jogot vásároljon, de végül ez a törekvés meghiúsult, így maradt a megyei első osztály. A Nemzeti Sport úgy tudja, Csank olyan szerződést kötött, amelyben az szerepel, ha NB I-es vagy NB II-es csapat vinné, akkor távozhat Vácról.

"Sok éve dolgozom a magyar labdarúgásban, de Vác mindig is a szívem egy darabja lesz. Ma úgy kategorizálnak trénereket, hogy „fiatal, ambiciózus” edző, ami azt jelenti, hogy aki nem fiatal, az nem is ambiciózus. Hát, ez nálam nem így van. Van még bennem anyag, egyszerűen nem bírok magammal, ha nincs munkám. Motivált vagyok, 66 évesen is imádok dolgozni. Majd ha fáraszt, akkor szólok mindenkinek, de szerencsére ezt még nem érzem" - nyilatkozta az edző a Fourfourtwo.hu-nak, hozzátéve, tisztában van vele, hogy az átszervezések miatt milyen erős lesz a megyei bajnokság, de a cél az, hogy sikerüljön talpra állítani a váci futballt és megnyerni a bajnokságot.