Vágólapra másolva!
A Budapest Honvéd labdarúgócsapata csütörtök este Újvidéken, a Vojvodina ellen lép pályára az Európa Liga-selejtező második fordulójában. A két együttes 24 éve már találkozott, akkor a BEK első fordulójából a Honvéd jutott tovább. Sinisa Mihajlovic szerb szövetségi kapitány az akkori párharcban gólt szerzett, most azt is bevallotta, hogy kézzel.

Az 1989-es Bajnokcsapatok Európa Kupája első fordulójában már találkozott egymással a Honvéd a Vojvodina csapata, akkor a magyar együttes idegenben szerzett góllal lépett tovább: otthon 1-0-ra győzött, idegenben viszont 2-1-re kikapott.

A huszonnégy évvel ezelőtt lejátszott újvidéki mérkőzésen pályára lépett Sinisa Mihajlovic is, a jelenlegi szerb szövetségi kapitány bevallotta, hogy a gólját kézzel szerezte.

"Szerencsétlenül estünk ki, mivel félve mentünk bele a mérkőzésbe, túlságosan is tisztelve az ellenfelet, mintha a Real Madrid ellen játszanánk. Fiatalok voltunk még, nem volt nemzetközi tapasztalatunk" - idézte Mihajlovicot a Magyar Szó.

"Emlékszem arra is, hogy kézzel értem a labdához, s úgy szereztem a gólt. Nagyon gyorsan 2:0-s vezetésre tettünk szert, s tovább is kellett volna jutnunk, azonban Gacesa öngólt vétett, a Vojvodina pedig kiesett."

A Vojvodina-Honvéd 2-1-es mérkőzés összefoglalója, amelyben még a szerb kommentátor is azt hajtogatja Mihajlovic góljánál: "Ez bizony kéz volt" (6:10-nél látható)

Mihajlovic azt mondta, nagyon tervezték Roberto Mancinivel, hogy együtt tekintik meg az esti összecsapást.

"Miután a budapesti klubban játszik Roberto Mancini fia, s úgy terveztük, hogy együtt nézzük majd a meccset, de a fia biztosan nem lép pályára, mert eltiltását tölti. Ráadásul Marco Rossi edző is jó barátom, hiszen együtt játszottunk a Sampdoriában. A Honvéd egy fiatalokból álló csapat, de az a véleményem, hogy a Vojvodina esélyes a továbbjutásra."