Vágólapra másolva!
A Budapest Honvéd 2-0-ra kikapott a szerb Vojvodina vendégeként a labdarúgó Európa Liga-selejtező 2. fordulójának az első mérkőzésén. A hazai együttes Trajkovic fejes góljával már a 19. percben vezetést szerzett, és bár két perccel később Nastic kiállítása miatt emberhátrányba került, a második félidőben Vranjes 11-esből megduplázta a szerb bronzérmes előnyét.

Percről percre

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
Vojvodina (szerb) - Budapest Honvéd 2-0 (1-0)
Újvidék, 8000 néző, v.: Ruddy Buquet (francia)
Vojvodina: Delac - Vulicevic, Djuric, Trajkovic, Nastic - Poletanovic, Radoja, Vranjes - Alivodic (Bilbija, 93.), Skuletic (Baric, 26.), Oumarou (Ivanic, 89.)
Budapest Honvéd: Kemenes - Baráth, Lovric, Ignjatovic, Alcibiade - Hidi, Zivanovic, Vécsei (Diarra, 55.)- Nagy G. (Délczeg, a szünetben), Testardi, Holender (Ikenne-King, 65.)
gól: Trajkovic (19.), Vranjes (71., 11-esből)
piros lap: Nastic (21.)
sárga lap: Vulicevic (39.), illetve Holender (33.)

A Vojvodina kezdte nagyobb lendülettel a mérkőzést, kifejezetten veszélyes támadásokat vezetett, a Honvéd a labdát is alig tudta megtartani.

A hazaiak fölénye a 19. percben góllá érett, amikor egy szögletet követően Trajkovic fejelt a kapuba. Nem sokkal később nagy esélyt kapott a magyar bronzérmes azzal, hogy riválisa emberhátrányba került Nastic durva belépője után. A szünetig a kiállítás ellenére is a Vojvodina támadott többet és veszélyesebben, igaz, a Honvéd ekkor már a korábbiakhoz képest többet birtokolta a labdát.

A folytatásban a Honvéd két nagy helyzetet hagyott ki, majd nagy mezőnyfölényben futballozott, de nem találta a szerb csapat zárt védekezésének az ellenszerét, így tulajdonképpen a hazaiak 16-osa előtt folyt a passzolgatás komoly lehetőség kialakítása nélkül.

A Vojvodina egyértelműen az eredmény tartására rendezkedett be, kizárólag gyors ellentámadásokkal próbálkozott, és egy ilyen akció végén Oumarou kicselezte Baráthot, aki felrúgta őt, a megítélt 11-esből pedig Vranjes növelte az újvidéki csapat előnyét. A hajrában is próbálkozott becsülettel a Honvéd, de fölénye teljesen meddőnek bizonyult, így a Vojvodina megérdemelten szerzett megnyugtató előnyt a visszavágóra, amelyet jövő csütörtökön rendeznek a Bozsik-stadionban.

Egy magyar vette el a győzelmet a Lokitól az Európa Ligában