Vágólapra másolva!
Wayne Rooney rettenetesen dühös a Manchester United új edzőjére, David Moyes ugyanis csak második számú csatárként számít rá, de elengedni se hajlandó.

Wayne Rooney hat éve nem játszott olyan kevés bajnokin, mint a 2012-13-as idényben, nem véletlen, hogy az Alex Fergusonnal állandó vitában álló támadó nyár elején kijelentette, távozik a Manchester Unitedtől.

Az új menedzser, David Moyes ugyan tett egy kísérletet arra, hogy meggyőzze egykori tanítványát, akit 2002-ben még az Evertonnál ő szerepeltetett először a Premier League-ben.

A tárgyalás azonban nem járt sikerrel, a Guardian szerint ugyanis Moyes azt mondta, azért lenne szüksége a válogatott csatárra, hogyha Robin van Persie megsérül, tudjon kihez nyúlni.

Wayne Rooney Forrás: AFP/Andrew Yates

"Időnek kell eltelnie, hogy meglássam, hogyan tudok együtt dolgozni Wayne-nel. Az első évben minden játékosnak adok esélyt a bizonyításra. De meg kell értenie, a Manchester United nem Wayne Rooneyról szól. A Manchester United egy csapat" - mondta Moyes.

Márpedig Rooney nem akar második számú támadó lenni, távozni viszont egyelőre nem tud, mert a hivatalos manchesteri álláspont az, hogy nem eladó. Még kétéves szerződés köti a klubhoz, azaz Moyes elképzelése szerint akár jövő nyáron is eladható lenne, addig viszont biztosított a megfelelő csere a csatárposzton.

Eddig egyedül az Arsenal tett érte hivatalosan ajánlatot, de angol források szerint a Chelsea is szívesen látná soraiban. Ráadásul José Mourinho minden egyes nyilatkozata bátorítólag hathat a csatárra.

"Rooney az a típusú támadó, akit nagyon szeretek. De sajnos a Manchester United játékosa" - nyilatkozta róla, majd a BBC-nek annyit tett hozzá: "Ha Wayne csak második számú csatár lesz a ManUnitedben, azt a válogatott nagyon meg fogja érezni."

A Sun úgy tudja, Mourinho heti 200 ezer fontos fizetéssel öt évre szerződtetné, de a BBC szerint a MU visszautasította a londoniak ajámnlatát, amely 10 millió fontról, illetve Juan Mata vagy David Luiz átpasszolásáról szólt.

A Guardian szerint a külföldi csapatok közül a Paris Saint-Germain lehetne befutó, de Edinson Cavani érkezésével ott sincs üresedés, Rooney minden bizonnyal olyan klubot választana, ahol állandó játéklehetőséghez jutna, hogy bekerülhessen a 2014-es világbajnoki keretbe.