Vágólapra másolva!
Carlo Ancelotti gyorsan kiépítene egy adatbázist a Real játékosairól, a hatékonyságot GPS segítségével növelné, az edzői stábban a fia is helyet kap.

Elkezdte a munkát a Real Madriddal Carlo Ancelotti. Aki ismeri, a pszichológiai érzékéért tartja nagyra az olasz edzőt, mert minden játékosát érdekeltté tudja tenni a közös célok eléréséért vívott harcban. Ettől azonban még szigorú edző marad, olyannyira komolyan veszi a dolgát, hogy a Real edzésein GPS-t is bevet a hatékonyabb munka érdekében.

A PSG-nél a volt Milan-tréner vetette be először a GPS-t, ám a Real Madridnál már egy ideje ismerik a módszert.

A játékosokra szerelt GPS adatokat gyűjt az edzésen végzett munkáról. "A segítségével helyesen és hatékonyan végezhetjük a feladatokat, a labdás gyakorlatokat is. Így még szórakoztatóbbak is az edzések" - idézte a Marca az olasz edzőt.

Carlo Ancelotti a GPS-t és Davidét is beveti Forrás: AFP/Dominique Faget

A technika segítségével hamar létrehozható egy adatbázis, amely minden játékosról eltárolja az összes információt, így kirajzolódik, miben kell még fejlődniük, illetve megelőzhetőek bizonyos sérülések.

Nem a GPS alkalmazása Ancelotti egyetlen meglepetése: a Madrid edzői stábjában helyet kapott a fia, Davide Ancelotti is, aki sporttudományból diplomázott, és Giovanni Mauri fitnesszedző munkáját segíti majd. Davide alapvetően az első csapattal dolgozik majd, de időnként a tartalékokat is segítheti.