Vágólapra másolva!
Roberto Mancini a helyszínen, Kispesten nézte meg a Honvédba igazolt fiát, Andreát, aki a montenegrói Cselik Niksics ellen lépett pályára az Európa Liga selejtezőjében.

Roberto Mancini 22 éve a BEK-mérkőzésen lépett pályára a Honvéd otthonában, és bár csapata, a Sampdoria 2-1-re kikapott, a visszavágót 3-1-re megnyerte, később pedig döntőt játszott a sorozatban.

"Nem tudom elfelejteni, azokat a meccseket" - nyilatkozta Mancini a Blikknek. "Sokan azt hitték, hogy sima győzelmet aratunk majd a magyar csapat otthonában és könnyedén továbbjutunk. Ehhez képest nagyon megizzadtunk."

Nyártól Mancini fia, Andrea az egykori ellenfél csapatában játszik, Roberto úgy érzi, jó döntés volt a Magyarországra igazolás: "Nagy esély ez számára, hiszen egy élvonalbeli bajnokságban szerepelhet hétről hétre, ráadásul az Európa Ligában is pályára léphet. Szóval jó helyen van Kispesten."

A ManCity éléről az idény vége előtt elküldött edző bízik a fia tehetségében: "Lehet, hogy elfogult vagyok, de szerintem nagyon ügyes, remekül bánik a labdával. Sokat kell még fejlődnie és ehhez a legjobb helyen van a Honvédnál, Marco Rossi keze alatt. Abban bízom, hogy túl is szárnyalja az eredményeimet."

A Honvéd 9-0-ra nyert, 13-1-gyel továbbment, a következő körben a Vojvodinával játszik majd.