Vágólapra másolva!
Josep Guardiola már nem titkolja, hogy nem felhőtlen a viszonya Sandro Rosellal, az FC Barcelona elnökével, és szerinte Tito Vilanova betegségét használták fel arra, hogy lejárassák őt.

Miután Josep Guardiola elhagyta a Barcelonát, majd egy év pihenő után a Bayern Münchenhez igazolt, Sandro Rosell, a klub elnöke többször is támadta őt a sajtóban, mondván, hogy egyszer sem látogatta meg a klubot, és a rákkal kezelt Tito Vilanovát, a katalánok vezetőedzőjét, aki korábban a másodedzője volt. Guardiola egy olaszországi sajtótájékoztatón kifakadt a Barca elnökére.

"Amikor alhagytam a Barcelonát, akkor a családommal elutaztam 6000 kilométerre, és azt kértem az elnöktől, hogy ne keressen, hagyjon pihenni, de nem tartotta a szavát. Senkinek nem kell elmagyarázni, hogy milyen érzéseim vannak a Barcelona felé, mindig az életem egy része marad, de végeztem az ottani munkámmal. Megmondtam a vezetőknek is, hogy dolgozzanak tovább, legyenek boldogok, hogy ilyen remek játékosaik vannak, menjenek tovább ezen az úton, de engem hagyjanak békén. Az elmúlt időszakban azonban történt néhány dolog, ami túlment azon a bizonyos határon, Tito Vilanova betegségét használták fel, hogy bemocskoljanak, ezt soha nem fogom elfelejteni. Azért nem tudtam meglátogatni Titót, mert New Yorkban kezelték. Öt évig dolgoztunk együtt, komolyan azt gondolja bárki is, hogy nem érdekel, mi van vele? Ezt azért nem vártam."

Rosell és Guardiola 2011-ben még boldogan élt egymás mellett Forrás: AFP/Lluis Gene

Sandro Rosell azzal is megvádolta Guardiolát, hogy felhívta Neymar apját, hogy szerinte Tito Vilanvoa nem tudja majd kezelni azt a helyzetet, hogy Neymar és Messi egy csapatban játsszon, ezért inkább a Bayern Münchenbe kellene igazolnia a brazil csatárnak. Guardiola erre így reagált: "Három évvel ezelőtt, amikor a Barcelona edzője voltam, Sandro Rosell megkért, hogy hívjam fel Neymart, és csábítsam a klubhoz. Megtettem, de nem sikerült meggyőznöm. Aztán találkoztam vele és az apjával egy FIFA-gálán Zürichben, beszélgettünk a fociról, a Santosról, az elképzeléseikről. Amikor a Bayern edzője lettem, akkor felhívtam őt, mert kíváncsi voltam, hogy mi történt vele, és tőle akartam megkérdezni, hogy valóban aláírt-e a Barcelonához, de akármikor beszéltem velük, Tito neve soha nem merült fel. Tito a Barcelona legfényesebb időszakában volt a csapat edzője, ha valaki, akkor ő tudja majd kezelni a két játékost, soha nem állítottam ennek az ellenkezőjét" - nyilatkozta Guardiola, majd hozzátette, hogy szerinte mindenki foglalkozzon a saját dolgával, és hagyják őt dolgozni a Bayern Münchennél.

Exkluzív tartalmak a Facebook-oldalunkon