Vágólapra másolva!
Hiába állt a visszavágó 91. percéig továbbjutásra a Videoton a montenegrói Mladost Podgorica ellen, az akkor kapott góllal kiesett az Európa Liga első selejtezőkörében. A magyar csapat edzője, José Gomes szerint akadt játékosa, aki nem tette oda magát.

"Nem sikerült a saját játékunkat játszanunk a mai napon. Amikor megpróbáltuk, akkor is körülményesen, lassan tettük mindezt" - értékelt José Gomes, a Videoton edzője a klub honlapján. "Ellenfelünk ezúttal is remekül védekezett, nekünk pedig nem sikerült véghezvinnünk mindazt, amit elterveztünk. Lehet, hogy papíron jobb csapat vagyunk a Mladostnál, a pályán azonban ez nem mutatkozott meg."

"A montenegrói csapat mindent megtett a győzelemért, és meg is érdemelték a sikert. Nálunk voltak olyan játékosok, akik nem a tudásuk legjavát mutatták, akik nem tették oda magukat teljes erőbedobással. Könnyen elképzelhető, hogy ezektől a játékosoktól a következő napokban elköszönünk, hiszen az átigazolási piac még nyitva van. Erre a mai meccsre úgy kell tekintenünk, mint egy hatalmas leckére, és mindenkinek tanulnia kell belőle. Ezt figyelembe véve mostantól a hazai megmérettetésekre kell készülnünk, ahol mindent, ismétlem mindent meg kell nyernünk."

Muszáj fejeknek a porba hullaniuk

Csongrádi Ferenc, a klub korábbi focistája jóval keményebben fogalmazott a Nemzeti Sport hasábjain: "A hazai meccs is vékony volt, erre tettünk rá egy lapáttal. Most meg kell állni, elgondolkodni, hogyan tovább, és döntéseket kell hozni. Itt most muszáj fejeknek a porba hullaniuk, így nem mehet tovább. Becsapták a szurkolókat. Amatőr csapattal szemben kiesni, ebben felelős a játékos és az edző is. Meg vannak rendesen fizetve, kiváló körülmények között készülhetnek, erre a kiesésre nincs mentség."

Az ellenfél edzője, Rakojevic Nikola szerint a sikerükben szerepet játszott, hogy magyar csapatba sok új játékos érkezett: "Mindkét csapatnak voltak helyzetei, mi végig higgadtak tudtunk maradni, így a jogos kiállítás után sem estünk össze. Játékosaim mindent megtettek azért, hogy kiharcolják a továbbjutást érő gólt, ez az utolsó percben sikerült is. Ellenfelünk csapatába a nyáron sok új játékos érkezett, talán ennek tudható be, hogy még nem álltak teljesen össze. Mindenesetre nagy nap ez a mi csapatunk számára, nagyon boldog vagyok!"