Vágólapra másolva!
Interjút adott a Gazzetta dello Sport olasz lapnak Davide Lanzafame, aki a tavaszi idényt a bronzérmesként záró Budapest Honvédnál töltötte, és aki ellen Olaszországban sportcsalás a vád, miután belekeveredett a fogadási családba.

A 26 éves csatár azt mondta, azok után, hogy kiderült, elmondta az ügyészségnek, hogy a Bari játékosaként két korábbi meccsen pénzt fogadott el, Olaszországban senki nem akarta őt leigazolni, így került a Honvédhoz.

A magyarországi átigazolás nem ment könnyen, mivel az MLSZ blokkolta a játékjogát, mondván, nyomozás folyik ellene, de végül az ügyvéde intézkedett, azzal védekezve, hogy nem bűnhődhet azelőtt, hogy elítélik. Lanzafame elismerte, hibázott, amikor 20 évesen belement abba, hogy csapattársaival együtt bundázzon, de amikor az öltőző hangadói bejelentik, hogy ezt a meccset el kell veszítenünk, akkor egy fiatal játékosnak nem könnyű elkerülni a csapdát.

"Nem voltam elég erős ahhoz, hogy egyedül szembeszálljak az öltözői logikával. A Treviso ellen a pályán nagyon nehéz volt. Nem azért játszottunk, hogy nyerjünk, és úgy éreztem, hogy ez mindenki számára egyértelmű, a játékvezetők és a nézők számára is. Szerencsétlennek éreztem magamat, a második félidőben úgy tettem, mintha megsérültem volna, hogy lecseréljenek. A meccs után senki sem mondott semmit. A klub, a szurkolók, a hatóságok: teljes csend, mintha minden rendben ment volna. Végül már én is azt gondoltam, hogy ez így rendben van" - mondta a csatár.

Lanzafame szerint a futballban sokan inkább becsukták a szemüket, amíg az ügyészség el nem kellett vizsgálódni. "Nem egyszerű megvádolni egy társadat, nem egy emberrel kell szembeszegülnöd, hanem harcba szállni egy rendszerrel. Hasonló esetben most is bajban lennék" - ismerte el a Honvédtól azóta távozó légiós.

Lanzafame azt mondta, azért ismerte be a tettét, mert nem tudott volna hazudni, az MLSZ-nek ugyanakkor nem mondott igazat, amikor azt állította, korábban nem vett részt mérkőzések befolyásolásában. Az Olasz Labdarúgó Szövetség csütörtökön tárgyalja Lanzafame és társai ügyét.