Vágólapra másolva!
Azt tartja a legfontosabbnak José Gomes, a Videoton vezetőedzője, hogy csapata saját játékát játssza csütörtökön a montenegrói Mladost Podgorica ellen a labdarúgó Európa Liga-selejtező 1. fordulójának első mérkőzésén.

"A kéthetes felkészülésnek előnye és hátránya is van, kevés volt ugyan, de a rövid pihenő miatt nem engedtek le nagyon a játékosok" - mondta a portugál szakvezető a szerdai sajtótájékoztatóján.

Gomes arról is beszélt, bonyolult volt információt szerezni a Mladostról, amelynek csak az előző szezonban játszott mérkőzéseiket tudta megnézni. Elmondása szerint ez alapján sikerült azért feltérképezni, de az a fontos, hogy a saját játékukkal foglakozzanak a párharc során.

"Maximálisan elégedett vagyok a játékosok munkájával, és felkészültek vagyunk arra, hogy jó játékkal rukkoljunk elő a Podgorica ellen" - jelentette ki Gomes. "Maximálisan tiszteljük a Mladost csapatát, úgy játszunk ellenük, mintha a világ legjobb csapata ellen futballoznánk, és a pályán kell bebizonyítanunk, hogy mi vagyunk a jobbak."

Nikolics Nemanja, a Videoton csatára elmondta, ugyan nem volt sok idő a felkészülésre, de már most is az motiválja, hogy európai porondon játszhat.

"Mindig úgy futok ki a pályára, hogy gólt, gólokat tudjak szerezni. Nem gondolkodom nagyon előre, hogy az idei sorozatban hányszor találok kapuba, csak arra koncentrálok, hogy a Mladost ellen eredményes legyen a csapat is és én is" - mondta.

A vendégek a döntetlenben bíznak, nyilatkozta Nikola Rakojevic vezetőedző. "Történetünk során először szerepelhetünk nemzetközi kupasorozatban. Minden csapatnak gondot okoz a rövid felkészülési időszak, 15 napos pihenőt követően 17 napot dolgoztunk, semmi különöset nem csináltunk, igyekeztünk formába hozni a játékosokat, akiknek 90 százaléka most debütál az európai kupában" - mondta .

A tréner hozzátette, az eredményesség a legfőbb cél, de tudatában vannak, hogy ki az ellenfél, így nincsenek nagy illúzióik, de mindent megtesznek azért, hogy eredményesek legyenek.

"Egy döntetlennel elégedett lennék, főleg, ha gólt is tudnánk szerezni" - jelentette ki a szakember, aki azt is jelezte, több húsz éven aluli játékost is pályára küld majd.

A Videoton csütörtökön 20.30-tól fogadja a Mladost Podgoricát, a találkozót az M1 élőben közvetíti.