Vágólapra másolva!
Azok után, hogy a magyarországi bundaügyben vádlottként szereplő két játékvezető az örökös eltiltásuk dacára májusban a Magyar Labdarúgó Szövetség telki központjában vezetett mérkőzést, egy szintén vádlott játékos a magyar színeket képviselve futballozott egy franciaországi nemzetközi kispályás tornán.

A hazai bundaügy vádlottjai között szereplő P. Csaba a magyar színeket képviselve futballozott Franciaországban nemzetközi kispályás tornán. Ráadásul nem is akárki ellen, többek között a világ- és Európa-bajnok Zinedine Zidane vezette házigazdákkal is meg kellett ütköznie, írja a Blikk.

A gyanú szerint a 2010. augusztusi Videoton-PFLA-FTC U19-es bajnoki meccset befolyásolni próbáló, és ezért 2012 februárjától felfüggesztett játékjogú P. Csaba egy sportszergyártó, illetve az annak kozmetikumait forgalmazó cég által támogatott bajnokság európai döntőjén szerepelt, miután csapata, a Mates Team megnyerte a hazai selejtezősorozatot.

"Megdöbbenve értesülök erről, nyilván, ha tudomásunk lett volna róla, nem engedjük, hogy az említett játékos szerepeljen a tornán" - mondta a FourFourTwo magazin megkeresésére Kis-Tóth Zsuzsa, a cég hazai szenior brand menedzsere. "Nem néztük a múltjukat az indulóknak, pusztán annyi kikötésünk volt, hogy lehetőleg NB I-es profi játékosok ne nevezzenek, mert ez amatőr torna, a tömegsport-jelleg a hangsúlyos. Kozmetikai cég a mienk, nem követjük részletesen a magyar futball életét a hírekben, sajnos utólag már semmit nem tudunk tenni."