Vágólapra másolva!
Nagyon csalódott néhány játékosában Illés János, a Kaposvári Rákóczi labdarúgócsapatának ügyvezetője, négy kulcsember ugyanis távozott, közülük ketten úgy, hogy szóban már megállapodtak a folytatásról.

Négy kulcsemberét is elveszítette a Kaposvár labdarúgócsapata, amelynek keretéből Lubos Hajdúch, Hegedűs Dávid, Nikola Safaric és Pedro is távozott. Illés János ügyvezető szerint Hajdúch esetében nincs különösebb baj, a kapust kivásárolta élő szerződéséből a Puskás Akadémia, így a klub anyagilag jól járt.

"Hegedűs Dáviddal kapcsolatban keserű szájízzel történik az elválás, mert úgy gondolom, hogy a kaposvári klub több éven keresztül olyan feltételeket biztosított neki, amelyek az egyéb lehetőségeinél sokkal jobbak voltak. Mi kitartottunk mellette a hosszabb ideig tartó sérülései alkalmával is. Megmondom őszintén, kicsit mellbe vágott, ami történt. Annak ellenére, hogy a fizetését közel 20 százalékkal megemeltük volna, az első olyan alkalommal, amikor jobb ajánlat jött, hátat fordított a klubnak" - nyilatkozta az ügyvezető a klub hivatalos honlapján.

Safaric esetében zsarolási szándékot is érzett a klubvezető, a horvát játékossal ugyan az évad végén mindenben megegyezett a klub, ő mégis úgy döntött, távozik. Ráadásul mindezt a Kaposvár úgy tudta meg, hogy a szlovén NK Zavrc honlapján megjelent a hír a középpályás szerződtetéséről.

"Pedróval február óta alkudoztam a szerződés meghosszabbításáról. Volt olyan időszak, hogy úgy tűnt, megegyeztünk vele és a menedzserével is, de aztán újabb ötletekkel és kívánságokkal álltak elő. Az éves jövedelmét illetően majdnem háromszorosát ajánlottam neki az eddigieknek, és ezek után úgy váltunk el egymástól az utolsó bajnokit követően, hogy a kezében az új szerződéssel utazott haza. Ő azt mondta, hogy a szüleivel is megbeszéli mindezt, és június 22-én visszajön. Ezzel szemben azóta sem érkezett meg, amit a mai napig hivatalosan nem indokolt meg nekünk. A nemhivatalos információ szerint egyébként Görögországban folytatja" - nyilatkozta Illés.

Oláh Lóránt minden bizonnyal marad, a klub két kapusával is hosszabbított: Posza Zsolt egy, Rusák Edvárd pedig három évre írt alá. Ennek ellenére az egykori ferencvárosi Marko Ranilovic próbajátékon szerepel, de a Rákóczi ugyancsak teszteli a 24 éves, utánpótlás-válogatott horvát középpályást, Stjepan Babicot.