Vágólapra másolva!
Pászkány Árpád, a kolozsvári CFR tulajdonosa átszervezné a jelenleg 18 csapatos román labdarúgó-bajnokságot, amelynek a résztvevői szerinte túl sokat vitáznak, elriasztva ezzel a befektetőket.

A 2012-ben román bajnokságot nyert, idén viszont csak kilencedik helyen végzett kolozsvári futballcsapat tulajdonosának nem tetszik a jelenlegi bajnoki lebonyolítás, ha rajta múlna, két csapat kiesne, és lennének osztályozók is.

"Meg kellene reformálni az egész bajnokságot, bőségesen elég lenne 14 csapat az élvonalban. Sokkal több érdekesebb meccs lenne, megnőne a rangadók, ezáltal a szurkolók száma " - idézte a Manna.ro Pászkány Árpádot. A tulajdonos úgy látja, nem sok esély van egy új bajnoki rendszer bevezetésére, mivel a bajnokság szervezői "most is megsajnálták azon csapatokat, amelyek papíron kiestek, vagy nem is teljesítették a licenckérelmeket".

Pászkány Árpád, a CFR tulajdonosa Forrás: MTI/Mediafax/Mircea Rosca

A román bajnokságot közepesen gyengének nevezte, egyúttal bírálta a résztvevőit. "Többen nem a jó döntések meghozatalára törekszenek, helyette inkább vitáznak. De akkor hogy a fenébe hozzunk új befektetőket?" – fogalmazott Pászkány Árpád. Hozzátette, hogy a mecénásokat a sok duma elriasztja a román focitól, amelynek "drogként kell a hiszti, a vita, ha meg lecsillapodnak a kedélyek, akkor gyorsan kreálunk újakat".

Arra is panaszkodott a tulajdonos, hogy a tv-jogdíjakból, az eladott belépőkből, a támogatóktól és a reklámokból befolyó összegek nem elegendőek egy élvonalbeli klub életben tartásához. Elmondta még, hogy ha egy német vagy egy angol üzletember közelről látná, miként lehet működtetni egy itteni klubot, már régen azt mondta volna, hogy be kell zárni a román focit.