Vágólapra másolva!
A torna legjobbjának választott Neymar szerint a Konföderációs Kupa megnyerésével Brazília futballválogatottja ismét kivívta a tiszteletet magának.

"Megmutattuk a világnak, hogy a brazil válogatottal újra számolni kell. A világ legjobb csapatát megverve visszanyertük a tekintélyünket, elértük, hogy tiszteljenek minket. Hittünk magunkban, nagyon keményen játszottunk a meccs elejétől kezdve, ez is mutatja, milyen jó csapatunk van. Még engem is meglepett, hogy ennyire jól játszottunk" - nyilatkozta Neymar.

A következő idényben a Barcelonában focizó négy gólt szerzett a tornán, így a gólkirályi címről lecsúszott, viszont ő kapta meg a legjobb játékosnak járó Aranylabdát. "Minden nagyon boldoggá tesz, ami a tornán történt. Különleges dolog, hogy enyém lett a díj, de mind a 11 játékos megérdemelné, nemcsak én" - tette hozzá a brazilok tizese.

Neymar azt is elmondta, hogy tiszteli és csodálja leendő csapattársait, de ezúttal a hazájáért játszott, és az volt a dolga, hogy minél kellemetlenebb perceket okozzon a spanyoloknak.