Vágólapra másolva!
Több mint 250 újságíró előtt mutatták be Josep Guardiolát, a Bayern München labdarúgócsapatának új vezetőedzőjét, aki hétfő délután 50 ezer ember előtt két edzést vezet játékosainak.

A spanyol tréner németül kezdte meg első Bayern-edzőként adott sajtótájékoztatóját, miután aláírta hároméves szerződését. Guardiola leszögezte, a játékoskeret, a menedzsment és a klub történelme egyaránt közrejátszott abban, hogy elfogadta a bajorok ajánlatát.

"Csodálatos időszakot töltöttem el a Barcelonával, de már új kihívásra volt szükségem, a Bayern pedig megadta ezt számomra. Igazán boldog vagyok" - nyilatkozta a 42 esztendős szakember, aki kijelentette, egy év kihagyást követően készen áll, hogy kihozza magából és új csapatából a maximumot.

Josep Guardiola a Bayern München vezérkarával Forrás: AFP/Christof Stache

Guardiolának komoly elvárásokkal kell megküzdenie Münchenben, miután a bajor együttes az előző szezonban bajnok, kupa- és Bajnokok Ligája-győztes lett elődjével, a visszavonult Jupp Heynckesszel. "El kell fogadnom, hogy a munkám során mindig összehasonlítanak majd vele. Nyilván nyomás alatt leszek, de ez természetes" - tette hozzá.

Guardiola a Barcelona trénereként 2008 és 2012 között 14 trófeát szerzett, köztük két BL-serleget is. A spanyol edzőt a tavaszi Bayern-Barcelona BL-elődöntő eredménye kapcsán is faggatták.

"A München fölénye egyértelmű volt, megérdemelten jutott tovább, és nyerte meg végül a sorozatot, de nem hiszem, hogy a 7-0-s összesítés reálisan tükrözné a két csapat közti erőviszonyokat" - szögezte le.

Guardiola hétfő délután két edzést vezényel játékosainak, a tréningekre 25-25 ezer embert várnak, az 5 eurós jegyárakból befolyt összeggel pedig a németországi árvízkárosultakat támogatja a BL-győztes klub.