Vágólapra másolva!
Megtámadták a nemzetközi futballszövetség honlapját. A hackelők tiszta világbajnokságot követeltek, és a brazil rendőrök brutalitására hívták fel a figyelmet.

A Fifa.com hackelői vasárnap estére időzítették az akciót, mely után az oldal tetején a "Tiszta világbajnokságot akarunk" feliratú banner villogott, középen pedig a FIFA-elnök Joseph Blatter rajzfigurája táncolt.

A hackelés után az elkövetők terjeszteni kezdték a nyitólapot a közösségi oldalakon, emellett egy videómegosztóra is feltették, még mielőtt a FIFA visszaállította az eredeti állapotot.

A News.com egy másik üzenetről is beszámol, eszerint a hackelők egy olyan videót tettek fel a honlapra, melyen a brazil rendőrség békés tüntetőkre támad gumilövedékkel és könnygázzal.

A brazíliai tüntetések június közepén kezdődtek, és fokozatosan elterjedtek az egész országban, a múlt csütörtöki megmozdulás már egymillió embert mozdított meg.

A tüntetéseket eredetileg a drága közlekedési tarifák váltották ki, de a résztvevők a foci-vb és a riói olimpia magas költségei miatt is tiltakoznak, valamint a korrupciónak és a szegénységnek is hadat üzentek.