Vágólapra másolva!
A Maccabi Tel-Aviv csapatával a magyar bajnok Győri ETO a labdarúgó Bajnokok Ligája második selejtezőfordulójában. A Videoton és a Honvéd Montenegróba utazik, a Debrecen norvég ellenfelet kapott.

A Győri ETO nem kiemeltként kapta meg a BL-selejtezőben a kiemelt izraeli együttest, amely a nyáron nevezte ki vezetőedzőnek a Videotontól távozott Paulo Sousát. Az első meccset július 16-án vagy 17-én Győrben, a visszavágót pedig egy héttel később Izraelben rendezik. A Győrnek a csoportkörbe jutáshoz három párharcot kell sikerrel megvívnia.

A Maccabi nagy fölénnyel, 13 pontos előnnyel nyerte meg az izraeli bajnokságot.

"Paulo Sousa érkezésével biztos, hogy fog változni a játékoskeretük és a játékfelfogásuk is. Masszív csapat, amely játssza a futballt. Nem lehet más a célunk, mint a két mérkőzés alapján olyan eredményt elérni, hogy mi jussunk tovább" - idézte a magyar klub honlapja Pintér Attila vezetőedzőt. Klement Tibor, a Győri ETO FC ügyvezetője hozzátette: nincsenek információik a csapat erősségét illetően, ám Paulo Sousa filozófiáját ismerik, ez pedig talán megkönnyíti a felkészülést.

Az Európa Liga első selejtezőkörében a Videoton és a Budapest Honvéd is montenegrói csapatot kapott, a székesfehérváriak a Mladost Podgoricával, a kispestiek pedig a Celik Niksiccsel kerültek össze. Mindkét magyar csapat idegenben kezd. Ha továbbjutnak a magyarok, akkor a második selejtezőkörben a Videoton a szlovák Senicával, a Honvéd pedig a Hibernians (máltai)-Vojvodina (szerb) párharc győztesével játszik, míg a második fordulóban bekapcsolódó DVSC-TEVA a norvég Stromsgodset ellen játszik, először idegenben. A norvég együttesben szerepel Kovács Péter.

A második selejtezőkörben az első összecsapásokat július 18-án, a visszavágókat pedig július 25-én bonyolítják le. Az első selejtezőkör első mérkőzéseit jövő csütörtökön, a visszavágókat egy héttel később játsszák.

A Videotonnak és a Budapest Honvédnak négy, a Lokinak három párharcot kell megnyernie ahhoz, hogy bejusson a 48 csapatot felvonultató csoportkörbe.