Vágólapra másolva!
A már továbbjutott Spanyolország a két gólt szerző Jordi Alba vezérletével 3-0-ra győzött Nigéria ellen a Konföderációs Kupa B csoportjának utolsó fordulójában. A másik meccsen Uruguay 8-0-ra kitömte Tahitit, így a spanyolok mögött a második helyen jutott tovább az elődöntőbe.

Konföderációs Kupa, B csoport, 3. forduló:
Nigéria - Spanyolország 0-3 (0-1)
Fortaleza, Estadio Castelao
v.: Aguilar (salvadori)
Nigéria: Enyeama - Ambrose, Oboabona, Omeruo (Egwuekwe, 11.), Echiejile - Mba (Ogu, 63.), Mikel, Ogude - Musa, Ideye, Akpala (Muhammad, 71.).
Spanyolország: Víctor Valdés - Arbeloa, Piqué, Sergio Ramos, Jordi Alba - Iniesta, Busquets, Xavi - Pedro (Villa, 75.), Soldado (Fernando Torres, 60.), Fabregas (David Silva, 54.).
gól: Jordi Alba (4., 88.), Fernando Torres (61.)


A vasárnapi zárófordulót hat ponttal váró spanyolok nagy lendülettel kezdtek Fortalezában a nigériaiak ellen, ennek eredményeként már a harmadik percben vezetést szereztek: Jordi Alba két embert is kicselezett, majd szerencsével visszakerült elé a labda, ő pedig ezt kihasználva a jobb sarokba gurított.

Ezután viszont az afrikai csapatnak is adódtak komoly gólszerzési lehetőségei, igaz, a spanyolok meg növelhették volna előnyüket: kétszer is remekül ugratták ki Roberto Soldadót, aki azonban mindkétszer a kapusba lőtt.

A második félidő első negyedórája hasonlóan alakult, kiegyenlített volt a játék, a Soldado helyére beállt Fernando Torres azonban egy perccel pályára lépése után egy szép fejessel megszerezte csapata második gólját.

A következő percekben a spanyolok több nagy helyzetet dolgoztak ki, a nigériaiak pedig egyre kevésbé hitték el, hogy győzhetnek. Már csak azért is, mert a legnagyobb lehetőségüket is elhibázták, a csereként beállt Muhammad már csak Valdésszal állt szemben, de csúnyán mellé lőtt. A spanyolok visszafogott futballal is magabiztosan győztek úgy, hogy a hajrában Jordi Alba még egyszer betalált.

Uruguay - Tahiti 8-0 (4-0)
gól: Abel Hernandez (2., 24, 45., 67., a negyediket 11-esből), D. Pérez (27.), Lodeiro (61.), Suárez (82., 90.)
piros lap: Scotti (51.), illetve Ludivion (59.)


A nap másik mérkőzésén az uruguayi válogatott a papírformának megfelelően fölényesen, 8-0-ra verte Recifében Tahiti együttesét. Utóbbi csapatban a harmadik mérkőzésen a harmadik kapus védhetett, az uruguayiak pedig három legeredményesebb játékosuk, Diego Forlán, Luis Suarez és Edinson Cavani nélkül kezdték az összecsapást, amelyen Abel Hernandez négyszer volt eredményes, a később kiállított Scotti pedig kihagyott egy 11-est.

A csoport végeredménye: 1. (elődöntős) Spanyolország 9 pont, 2. (elődöntős) Uruguay 6, 3. Nigéria 3, 4. Tahiti 0

A további program:
szerda, elődöntő:
Brazília - Uruguay, 21.00, Belo Horizonte

csütörtök, elődöntő:
Spanyolország - Olaszország 21.00, Fortaleza

vasárnap:
bronzmérkőzés 18.00, Salvador de Bahia
döntő 24.00, Rio de Janeiro