Vágólapra másolva!
Wayne Rooney távozna a Manchester Unitedből, José Mourinho, a Chelsea régi-új edzője pedig már a székfoglalója napján elkezdte csábítani a csapatához. A MU csatárának már nem hiányzik semmi, csak azzal kell törődnie, hogy boldog legyen - így Mourinho.

Rooney már kérte a MU vezetőit, hogy eligazolhasson a klubtól - közölte a Sun című bulvárlap. Mourinho, aki a 2007-es távozása után visszatért a Chelsea-hez, nem is vesztegette az idejét, már a hétfői székfoglalóján elmondta az angol válogatott csatárról: "Kedvelem, kiváló korban van."

"Érett, tapasztalt, de még mindig fiatal. Csak rajta múlik, hogy boldog legyen" - folytatta a portugál edző.

A 27 éves Rooneynak beszélnie kell David Moyes edzővel, akitől annak idején haragban vált el az Evertonnál, és aki átvette a csapatot Alex Fergusontól. A Sun úgy tudja, Rooney hajlik a klubváltásra.

Mourinho pedig még tovább méltatta a csatárt: "Egy kicsit olyan, mint én. Neki már nem számít plusz egy font, vagy egy újabb trófea - csak boldognak kell lennie."

"Wayne fiam, itt boldog lehetsz" Forrás: AFP/Leon Neal

Kérdés, ha a Chelsea-hez érkezik egy támadó, mi lesz Fernando Torresszel? Mourinho megnyugtatta a spanyol rajongóit: "Fernando megérdemli a tiszteletet. Négyszemközt beszélünk majd, és együtt döntjük el, mi a mindenki számára legjobb megoldás."