Vágólapra másolva!
Jó magaviselete miatt hamarosan szabadlábra kerülhet Breno, a Bayern München egykori brazil játékosa, akit gyújtogatás miatt ítéltek börtönbüntetésre.

A 23 éves, utánpótlás-válogatott védő 2011 szeptemberében - miután megtudta, hogy ismét műtét vár rá - rengeteg sört, bort és viszkit ivott, majd összeveszett feleségével, aki elmenekült a házból. Breno kiugrott egy négy méter magasan lévő ablakból, késsel a kezében rohangált az utcán, majd felgyújtotta München-Grünwaldban található villáját, amely teljesen kiégett, és másfél millió eurós (450 millió forint) kár keletkezett.

A légióst kisebb füstmérgezéssel kórházba szállították, de komolyabb baja nem esett. Tettéért a bíróság tavaly júliusban három év és kilenc hónap börtönre ítélte.

Breno Forrás: AFP/Christof Stache

A müncheni fegyház vezetője, Michael Stumpf a Weltnek azt mondta, az se kizárt, hogy a játékos visszatérjen a Bayernhez. "Kapcsolatban vagyunk a Bayern Münchennel, és nem kizárt, hogy a jövőben a klub ismét Breno munkáltatója lesz. Meglátjuk, mire jutunk majd" - nyilatkozta

Stumpfnak az volt a benyomása, hogy a labdarúgó a börtönben átértékelte az életét, belátta tévedését és nagyon gyötri a bűntudat. "A leginkább attól szenved, hogy nem lehet együtt a családjával, és csak néha látogathatják meg."

A börtönben töltött időszak alatt egyszer volt vele probléma, mert mobiltelefont találtak nála, amit el kellett kobozni. "Ez nagyon kínos volt számára, számtalanszor bocsánatot kért érte, de ezt leszámítva egy nagyon barátságos mintafogoly volt."

Brenót öt éve 12 millió euróért (3,6 milliárd forintért) vásárolta meg a Bayern München a Sao Paulótól, de nem tudta megszilárdítani a helyét, ezért 2010-ben kölcsönadták a Nürnbergnek.