Károgás miatt újra bűnhődhet a román válogatott

Aggódnak a románok, román szurkolók
Vágólapra másolva!
Rasszista megnyilvánulások kísérték a kedd esti, Románia-Trinidad és Tobago barátságos labdarúgó-mérkőzést, a hazai szurkolók egy része károgás utánzásával fogadta a színesbőrű vendégcsapat tagjait a bemelegítéskor - írta szerdán a Pro Sport című román sportújság.

A sima, 4-0-s hazai győzelemmel végződött bukaresti találkozóról a lap azt írta: "annak ellenére, hogy a román szurkolók nem látogattak ki nagy számban a mérkőzésre, egyesek közülük újból nevetségessé tették magukat".

Az újság emlékeztet arra, hogy az ilyen megnyilvánulásokat szigorúan bünteti az Európai (UEFA) és a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA), ennek bizonyítéka, hogy a márciusi magyar-román világbajnoki selejtezőt (2-2) is zárt kapuk mögött játszották az augusztusi, Magyarország-Izrael barátságos mérkőzésen történt rasszista megnyilvánulások miatt.

A kedden történtek nyomán a FIFA ismét megbüntetheti a Román Labdarúgó Szövetséget (FRF) - írja a Pro Sport.

Május közepén a FIFA fegyelmi bizottsága 20 ezer svájci frankos bírságot szabott ki az FRF-re amiatt, hogy a március 26-i, amszterdami holland-román világbajnoki selejtezőn a vendégdrukkerek egy magyarellenes transzparenst feszítettek ki a nézőtéren.

Románia és Magyarország labdarúgó-válogatottja szeptember 6-án, Bukarestben csap össze a jövő évi, brazíliai világbajnokság D jelű európai selejtezőcsoportjában.