Vágólapra másolva!
Iker Casillas még úgy sem került be a Real Madrid utolsó bajnokijára nevezett keretébe, hogy a José Mourinho edző által favorizált Diego López sérült.

Mourinho és Casillas viszonya már régóta megromlott, a világ- és Európa-bajnok kapus hiába épült fel kézsérüléséből, csak a kispadon ücsörgött, mivel Mourinho a Casillas sérülése után leigazolt Diego Lópezt védette.

López egy kisebb sérülés miatt nem játszhat szombaton, a Real Madrid idénybeli utolsó bajnokiján, de Mourinho még így sem adta meg a lehetőséget Casillasnak. Sőt, még a keretbe sem nevezte, helyette a harmadik és negyedik számú kapusokat, Antonio Adant és Jesus Fernandezt jelölte a meccsre.

Szintén nem lesz ott a csapatban Cristiano Ronaldo, akinek ugyan fáj a háta, de a Real Sociedad elleni meccsre így is elvitte Mourinho, hogy aztán végül csak a lelátón foglalhasson helyet a portugál gólzsák. Ahogy Casillasnak, úgy Ronaldónak is megromlott a viszonya Mourinhóval, akivel a Valencia elleni kupameccs után az öltözőben vitatkoztak.

Sergio Ramos, Pepe, Fabio Coentrao, Xabi Alonso, Sami Khedira és Marcelo sem került be a keretbe, így Mourinho várhatóan azoknak ad lehetőséget, akik kevesebbet játszottak az idény során.

"A Real minden szurkolójának sok örömet kívánok. Köszönetet mondok annak a számos drukkernek, aki támogatott engem, miközben tiszteletben tartom a mások által megfogalmazott kritikát. Ismétlem: sok örömet és főként jó egészséget kívánok mindenkinek. Hajrá, Madrid" - olvasható Mourinho búcsúüzenete a klub honlapján.

A portugál edző 2010 nyarán érkezett Madridba, ahol egy bajnoki címet, egy kupagyőzelmet és egy spanyol Szuperkupát nyert a csapattal. A szerződése 2016-ig szólt volna, de már a szezon középen tudni lehetett, hogy távozni fog, és nagy valószínűséggel visszatér a Chelsea-hez.

A Real Madrid korábbi játékosai közül többen is kritizálták a távozó edzőt: Guti szerint Mourinho csalódást okozott, és szerényebben kellett volna viselkednie, míg Fernando Hierro szerint a klubnak közbe kellett volna lépnie, amikor a játékosok konfliktusba keveredtek az edzővel. Hierro szerint Mourinho nem azért változott meg, mert a nyomást nem bírta kezelni, hanem mert nem tudta elviselni, hogy nem nyer semmit a csapata.