Vágólapra másolva!
Olasz lapértesülések szerint négy Serie A-ban szereplő csapat is érdeklődik Bogdán Ádám, a Bolton magyar válogatott kapusa iránt.

Az Ilsussidiario.net szerint a bajnokságban hatodik helyen végzett AS Románál idén nem voltak elégedettek a felváltva csapatba kerülő Maarten Stekelenburg, Mauro Goicoechea, Bogdan Lobont trió teljesítményével, ezért frissítenének kapusposzton. A Lazio elleni olasz kupadöntőt elveszítő, így a nemzetközi kupaindulásról lemaradó rómaiak első számú kiszemeltje a Bolton Wanderers magyar kapusa, Bogdán Ádám.

Az olasz portál jó fizikai képességekkel rendelkező, agilis játékosnak nevezi a 194 centi magas Bogdánt, a piaci értékét 2,5 millió fontra taksálja, és megjegyzi, hogy 2016-ig köti szerződés az angol másodosztályú klubhoz. Az Ilsussidiario úgy tudja, hogy a Román kívül a 11. helyen végzett Cagliari és a 16. helyet elért Torino is érdeklődik a 25 éves Bogdán iránt.

Fotó: Magócsi Márton [origo]

A Calcionews24.com az AS Roma mellett a 14. helyet elért Sampdoria érdeklődéséről is tud, és Bogdánt 2,5-2,8 millió euró közötti összegért tartja megszerezhetőnek.

"Bogdán Ádámnak most is remek szezonja volt, így természetes, hogy van mozgás körülötte. Sokan figyelik őt, de ez egy ilyen szinten teljesítő válogatott játékos esetében természetes" - nyilatkozta a Skysports.com-nak Pataky Tibor, a játékos ügyeit intéző CMG társtulajdonosa.

"Ádám az angol másodosztály kapusmezőnyében a legjobbak között volt, rengeteg mérkőzésen védett, és több kimagasló teljesítménye is volt. Saját edzője a liga legjobbjának tartja, és semmi meglepő nincs abban, hogy felmerül a neve, amikor egy-egy komolyabb csapat kapust keres. A mostani olasz felvetést, és egyáltalán konkrét csapatneveket nem érdemes kommentálni, hiszen Ádámnak érvényes szerződése van a Boltonnal, ahol jól érzi magát. Egyelőre pusztán érdeklődésekről beszélhetünk amiből gyaníthatóan lesz is még. Konkrét ajánlat nem érkezett még a Boltonhoz, amely szeretné, ha maradna Bogdán."