Vágólapra másolva!
A Videoton rendkívül magabiztosan, 5-1-re nyert a Kecskemét vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának második vasárnapi mérkőzésén, ezzel gyakorlatilag biztossá vált, hogy a dobogó második helyén végez, és így a következő szezonban indulhat az Európa Ligában.

Eredmények, tabella, góllövőlista

OTP Bank Liga, 29. forduló:
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano - Videoton FC 1-5 (1-2)
Kecskemét, 1000 néző
v: Oláh
Kecskemét: Borszéki - Mogyorósi, Póti, Vaskó, Forró - Vukasovic, Nagy (Patvaros 78.), Savic (Balázs a szünetben), Mohl - Rajczi (Salami 68.), Burgos
Videoton: Tujvel - Szolnoki, Caneira, Juhász, Stopira - Mitrovic (Tóth B. 78.), Vitor Gomes - Gyurcsó, Kovács I. (Lupeta 71.), Paraiba (Nikolic 78.) - Torghelle
gól: Mohl (37.) illetve Juhász (17., 85.) Szolnoki (23.) Torghelle (53.) Paraiba (62.)
sárga lap: Vaskó (69.), illetve Gyurcsó (31.) Mitrovic (71.)

http://www.youtube.com/v/_UadMWfK3yE?version=3&hl=hu_HU


A Videoton jobban kezdett a nagyon felázott pályán, és Juhász fejesével, valamint egy kapushiba után esett találattal hamar kétgólos előnyre tett szert. A bekapott gólok után feljött a Kecskemét, és egy szép támadás végén szépített.

A második játékrész elején Torghelle egy kapusról kijövő labdát a hálóba lőtt, ezzel ismét kétgólosra növelte előnyét a vendégcsapat. A Videoton negyedik gólja után tizenegyeshez jutott a Kecskemét, de Mohl lövését Tujvel kivédte. Juhász második fejesgólja már nagy különbségűvé tette a székesfehérváriak győzelmét.

A technikásabb Videoton-játékosok jobban tudtak alkalmazkodni a mély talajhoz, és ez döntőnek bizonyult. A KTE játékosaitól a vereség ellenére tapssal búcsúztak a szurkolók, megköszönve a kiváló tavaszi teljesítményt.