Vágólapra másolva!
Paulo Sousa, a Videoton korábbi edzője szerint most kell nyernie a Borussia Dortmundnak a Bajnokok Ligája döntőjében a Bayern München ellen, mert utána újra kell építenie a csapatot Jürgen Kloppnak.

A Borussia Dortmund 1997-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját, annak a csapatnak tagja volt Paulo Sousa, aki a szombati BL-döntő előtt hosszabb interjút adott a Goal.com angol internetes oldalnak. A Videoton korábbi edzője elmondta, hogy szerinte nagyon fontos szerepe lesz a Jürgen Klopp edzőnek és Michael Zorc igazgatónak, aki csapattársa volt az 1997-es BL-siker alkalmával. "Klopp nagyszerűen tudja motiválni a játékosokat, Zorc pedig tudja, hogy hogyan lehet megnyerni a BL-t, ez lehet a siker kulcsa."

Forrás: AFP/Franz Peter Tschauner
Paulo Sousa a Dortmund játékosaként AFP/Franz Peter Tschauner


Sousa szerint mivel Mario Götze biztosan távozik a szezon végégn (pont a Bayernhez igazol), és a gólkirály Robert Lewandowskit sem valószínű, hogy marasztalni tudják, így egy vissza nem térő lehetőség előtt állnak a dortmundiak. "Amikor két ilyen fontos láncszemét elveszíti egy csapat, azt nagyon megszenvedi, biztos vagyok benne, hogy ez esetben jövőre nem tudnak majd ilyen jól teljesíteni, mert újra kell építenie a csapatot Jürgen Kloppnak" - nyilatkozta Sousa.

A Bayern München és a Borussia Dortmund szombaton 20.45-kor csap össze a BL-trófeáért a londoni Wembleyben.