Vágólapra másolva!
Folytatta páratlan sorozatát a kiesés elől menekülő Siófok az NB I-ben, miután a 29. fordulóban a nagy vetélytárs Pápa otthonából is elhozta a három pontot. A siófokiak az elmúlt hét meccsükön 15 pontot gyűjtve két pontra megközelítették a még bentmaradó helyen álló Pápát. Az utolsó körben előbbi csapat az Újpestet fogadja, míg utóbbi Diósgyőrbe látogat, így a Siófoknak reális esélye nyílt a bennmaradásra.

NB I, 29. forduló:
Pápa - Siófok 0-1 (0-0)
Pápa, 3000 néző
v: Vad II
Pápa: Szűcs - Maróti (Tóth B., 76.), Tóth G., Rodenbücher, Présinger - Quintero, Tajthy, Dóczi (Beliczky, 71.), Szabó O. (Arsic, 58.), Griffiths - Maric
Siófok: Kurucz - Fehér Zs., Tímár, Takács Z., Fejes - Pál Sz. (Horváth B., 89.), Kiss M. (Nyári, 81.), Kecskés, Windecker (Gál, 77.), Melczer - Máté
gól: Takács (57.)
piros: Máté (Siófok - 68.)
sárga lap: Maróti (7.), Tóth G. (56.), Maric (59.), illetve Takács Z. (16.), Máté (31., 68.), Kecskés (59.), Windecker (60.)

Az első félidőre rányomta a bélyegét a nagy tét, igazi játék nem alakult ki, a csapatok rengeteg technikai hibával futballoztak.

A második játékrészben Takács Zoltán egy mesterien elvégzett szabadrúgásból megszerezte a meccset eldöntő találatot.

http://www.youtube.com/embed/oeflBvkR3gg


A Pápa hamarosan emberelőnybe került, majd számtalan helyzetet dolgozott ki, de Tóth Bence a kapufát találta el, Griffiths pedig közelről hibázott ziccert, így az egyenlítés elmaradt.

Hogy az Egri FC mellett melyik csapat búcsúzik az első osztálytól, a jövő hétvégi, utolsó fordulóban dől el. A 30. körben a Pápa Diósgyőrben lép pályára, míg a Siófok az Újpestet fogadja. Előbbi csapat 27, utóbbi 25 pontos.