Vágólapra másolva!
Ha kiharcolja a részvétel jogát, akkor sem indulhat az Európa Liga következő idényében a Málaga labdarúgócsapata, miután a kontinentális szövetség (UEFA) szerdán csak egy részét törölte el a spanyol klub eltiltásának.

Az UEFA decemberben azért büntette meg a katari tulajdonban lévő egyesületet, mert tartozott a játékosoknak és adóhátraléka is volt.

Az eltiltás egy évre szólt azzal a kitétellel, hogy ha a klub március 31-ig nem rendezi adósságait, akkor ez kettőre nő. A pénzügyi vizsgálatok alapján most a feltételes egy évet eltörölték, az alapbüntetés azonban érvényben maradt, s az négy évig hatályos.

Az andalúziai klub az eredeti ítélet kihirdetése után a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult, mert úgy vélte, hogy az UEFA határozata nem jogszerű. A CAS június 4-én foglalkozik az üggyel.

A Málaga a jelenlegi szezonban újoncként szerepelt a Bajnokok Ligájában, és meglepetésre a negyeddöntőig jutott. A spanyol ligában jó eséllyel pályázik az alapesetben EL-szereplést érő hatodik helyre, két körrel a vége előtt két pont az előnye a hetedik Betis előtt.