Vágólapra másolva!
A bajnok és számos rekordot megdöntött Bayern München pénzügyi szempontból is az élen zárta a német labdarúgó-bajnokság szombaton befejeződött szezonját.

A müncheni klub ebben az idényben a televíziós közvetítési jogok értékesítéséből valamivel több mint 36 millió eurót (10,4 milliárd forint) kapott, míg a vonatkozó rangsorban második Bayer Leverkusen 29,7 millió euróval lett gazdagabb.

A tévés jogokból származó bevételek listáján a Schalke 04 (29,49 millió euró) a harmadik, a Bayern szombati Bajnokok Ligája-döntős ellenfele, a Borussia Dortmund (29,475) pedig a negyedik.

A Kicker című szaklap kedden közölt rangsorából az is kiderül, hogy a Stieber Zoltánt és a következő idénytől Korcsmár Zsoltot is foglalkoztató, az első osztályból ebben az idényben kiesett Greuther Fürthnek volt a legkisebb a bevétele 14,432 millió euróval. A legnagyobb növekedést az előző szezonhoz képest ebben a tekintetben a Freiburg érte el, mostani bevétele 22,3 millió euróra rúgott, ez pedig 6,5 millióval több, mint a 2011/12-es kiírásban.

A Német Labdarúgó Liga (DFL) összesen 507,1 millió eurót osztott szét 36 klub között, a másodosztályú egyesületek összesen 94,3 milliót kaptak.