Vágólapra másolva!
A Benfica edzője, Jorge Jesus szerint a játék képe alapján nekik kellett volna megnyerni az Európa-ligát, Rafa Benítez pedig nem tartja lehetetlennek, hogy a Paris Saint-Germainhez igazol.

"Először vissza akartam fejelni a másik kapufához a labdát, de aztán láttam, hogy át tudom fejelni a kapuson, fantasztikus érzés volt" - nyilatkozta a Benfica ellen 2-1-re megnyert Európa-liga döntő után Branislav Ivanovic, aki a rendes játékidő hoszabbításában fejelte a győztes gólt. "Megérdemeltük a győzelmet, mert elképesztően sokat dolgoztunk az idén, egy rendkívül hosszú szezon van mögöttünk, rengeteg meccset játszottunk."

Forrás: AFP/Adrian Dennis
Így örült Ivanovic a góljának AFP/Adrian Dennis


Az első Chelsea-gól szerzője, Fernando Torres elismerte, hogy az első félidőben nem játszottak jól. "Nagyon boldog vagyok, mert egy szoros meccset sikerült megnyernünk. Az első félidőben a Benfica sokkal jobb volt. Az Európa-liga volt az egyetlen esélyünk arra, hogy trófeával zárjuk a szezont, ezért is akartuk ennyire ezt a győzelmet."

A szerződését egy évvel meghosszabbító Frank Lampard az elmúlt tíz szezonban a tizenegyedik trófeáját nyerte meg a Chelsea-vel. "Az elmúlt két évben hol fent, hol lent voltunk, de szenzációs dolog, hogy két európai kupát is tudtunk nyerni, mindenki büszke lehet rá, aki részese volt ezeknek a sikereknek. És nemcsak a klub érdemelte meg ezt a trófeát ezután a hosszú szezon után, hanem Ivanovic is, aki az egész idényben fantasztikusan játszott."

Forrás: AFP/Franck Fife
Lampard a sokadik kupáját nyerte a Chelsea-vel AFP/Franck Fife


"Ugyanaz történt velünk, mint a hétvégén a Porto ellen" - kezdte Jorge Jesus, a Benfica edzője, utalva arra, hogy úgy szenvedett a portugál bajnoki rangadón szintén 2-1-es vereséget, hogy a 92. percben egy pontrúgás után kapták a második gólt. "Két remek csapat játszott egy nagyon jó döntőt ma este, kis szerencsével vezetést is szerezhettünk volna az első félidőben, akkor máshogy alakult volna a meccs, és az egyenlítésünk után is rúghattunk volna gólt, de miután mindent kihagytunk, a foci megbüntetett bennünket. A játék képe alapján nekünk kellett volna nyerni."

"Egy nagyon jó csapat ellen játszottunk, ezért is voltunk annyira boldogok a lefújás pillanatában. Büszke vagyok a játékosaimra" - nyilatkozta szűkszavúan Rafa Benítez, a Chelsea menedzsere, akit megkérdeztek a jövőjéről is, hiszen szinte biztosan távozik a klubtól. "Ráérek ezzel foglalkozni, még addig meg kell ünnepelnem egy kupagyőzelmet. Hogy a PSG-be igazolnék? Bármi lehet" - fogalmazott a spanyol szakember.