Vágólapra másolva!
A Real Madrid elnöke, Florentino Pérez világossá tette, Carlo Ancelottinak tíz napja van, hogy elintézze távozását a Paris Saint-Germaintől.

A PSG nem engedi el Ancelottit a Real Madridhoz

Az ultimátumról beszámoló Marca Tv szerint az edzőt 4 millió euróért lehet kivásárolni, mivel érvényes szerződése van a párizsi klubbal. Az elnök állítólag érzékeltette a szakemberrel, hogy nem fogja minden körülmények közt kifizetni a kivásárlási összeget, ez lehet, hogy az edzőt fogja terhelni.

A spanyolok két korábbi példát is megemlítenek, ám ezeknél a Real fizetett: Manuel Pellegrinit ugyanekkora összegért engedte el a Villarreal, míg José Mourinhóért 16 millió eurót kért az Inter.

Ancelotti hajlandóságát a váltásra az alapozta meg, hogy a kapcsolata a PSG elnökével, Nasszer al-Kelafival egyre rosszabb lett, ugyanakkor a bajnoki cím és a jó BL-szereplés után enyhült közöttük a feszültség. A Marca Tv úgy tudja, az edző és a sejk pár napon belül leül tárgyalni Ancelotti jövőjéről.

A L'Equipe-nek nyilatkozva Ancelotti elmondta, pénteken valóban találkozik a sejkkel, és 50-50 százalékot adott a távozására és a maradására.

Nasszer al-Kelafi korábban elismerte, hogy tárgyalt a Real Madrid képviselőivel, de leszögezte, hogy nem szeretné elengedni az olasz edzőt.

A spanyol sajtó korábban kész tényként számolt be arról, hogy a korábbi Milan-tréner lesz José Mourinho utódja a Real Madridnál, miután a portugál edző visszatér korábbi sikerei színhelyére, a Chelsea-hez.