Vágólapra másolva!
Egervári Sándor, a magyar fociválogatott szövetségi kapitánya Varsóba megnézi a lengyel bajnokság Legia Warsaw-Lech Poznan csúcsrangadóját, amelyen a vendégcsapatban pályára lép Lovrencsics Gergő.

A bajnoki eldöntheti a lengyel aranyérem sorsát, hiszen négy fordulóval a szezon vége előtt az éllovas hazaiak két ponttal előzik meg a második vendégeket. A szövetségi kapitányt azonban nem elsősorban a lengyel bajnokság kimenetele érdekli, hanem a Lech Poznant erősítő Lovrencsics Gergő játéka, a támadó ugyanis az utóbbi hónapokban nyújtott teljesítményével közel került a válogatott keretéhez - írja az MLSZ.hu.

Forrás: MTI/PAP/Adam Ciereszko
Forrás: MTI/PAP/Adam Ciereszko

A Lombard Pápától - egyelőre kölcsönben - szerződtetett 24 éves futballista általában jobb oldali szélsőként szerepel csapatában, eddig 23 bajnokin hat gólt és négy gólpasszt jegyzett.


"Lovrencsics Gergő ősszel kiváló formát futott, már akkor felfigyeltünk rá a szakmai stáb tagjaival" - nyilatkozta Egervári Sándor. "Télen egy kisebb visszaesés következett be a játékában, de tavasszal ismét kiemelkedő formában játszik. A rendelkezésünkre álló számítógépes elemzőrendszernek köszönhetően teljes képünk van róla, akárcsak az összes többi külföldön játszó magyar futballistáról. Mivel szakmailag is érdekes rangadó következik a lengyel bajnokságban, elutazunk Varsóba, és testközelből is megnézzük Gergő játékát."

A kapitány hozzátette, más légiósok mellett Lovrencsicsnek is megvan rá az esélye, hogy bekerüljön a válogatott keretébe. "Ezért is tartjuk fontosnak, hogy személyesen is tapasztalatokat szerezzünk róla."