Vágólapra másolva!
Roberto Mancinit, az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester City vezetőedzőjét menesztették a posztjáról.

A klub hétfő éjszaka számolt be erről a honlapján. A Premier League hátralévő két mérkőzésen az eddigi másodedző, Brian Kidd irányítja az együttest, és várhatóan ő utazik majd a szezont követő egyesült államokbeli túrára is.

A brit lapokban már egy nappal korábban olyan értesülések láttak napvilágot, melyek szerint távozik a klubtól a vezetőedző. Az olasz szakember sorsa azt követően dőlt el, hogy csapata szombaton 1-0-ra kikapott a - Premier League-ben a kiesés elől menekülő - Wigantől az FA-kupa döntőjében.

Közleményében a Manchester City kiemeli: a mostani szezonban egyetlen céljukat tudták megvalósítani, nevezetesen azt, hogy a következő idényben a Bajnokok Ligájában indulhassanak. Ugyanakkor nem sikerült egyetlen egy sorozatban sem az élen zárniuk.

A 48 éves trénert - aki tavaly ötéves szerződést írt alá, miután bajnoki címet nyert a csapattal - várhatóan a Málagát irányító chilei Manuel Pellegrini váltja majd a kispadon. Pellegrini cáfolta, hogy megegyezett volna a brit klubbal.

Mancini 2009 óta irányította a milliárdos Manszúr sejk tulajdonában álló Manchester Cityt. A városi rivális Manchester Unitedtől csaknem 27 évi szolgálat után a napokban elköszönt Alex Ferguson tizennégy City-edzőváltást élt meg posztján.