Vágólapra másolva!
A Watford és a Leicester playoff-meccsén látott megdöbbentő forgatókönyv nem volt példa nélküli az elmúlt hetekben Angliában. Nem sokkal előtte Brentford-Doncaster és a Hull-Cardiff találkozón is ugyanezt játszották el a csapatok. Ráadásul Watfordban és Brentfordban ugyanaz a játékvezető fújta a sípot.

Ilyen drámát focimeccsen még nem láttunk

A Watford a hétvégén elképesztő körülmények között jutott be az angol másodosztály playoff-döntőjébe. Az idegenbeli 0-1 után a visszavágón egészen a legvégéig 2-1-re vezetett a házigazda a Leicester ellen, így az angol szabályok miatt a meccs hosszabbításra állt.

A 96. percben azonban büntetőhöz jutott a vendégcsapat, ám a spanyol Almunia kivédte Antony Knockaer tizenegyesét, akárcsak az ismétlést, egy védő pedig előrevágta a labdát, és Troy Deeney eldöntötte a továbbjutást (3-1).


Két hete a Brentford-Doncaster találkozó ráadása hozott büntetős drámát, a két csapat a Championshipbe való feljutásért játszott ki-ki meccset a harmadosztály utolsó körében. A Brentfordnak csak a győzelem volt elég, hogy odaérjen a feljutást jelentő második helyre, a vendégeknek már egy döntetlen biztosította ezt.

A hazaiak a 95. percig hiába küzdöttek a győztes gólért, ekkor azonban büntetőhöz jutottak, de olasz légiósuk Marcello Trotta a felső lécre bombázta. A kipattanóval a vendégek lekontrázták a döbbent hazaiakat, és megszerezték a győztes gólt.

A meccsek közötti párhuzam érdekességét növeli, hogy Watfordban és Brendfordban is ugyanaz a bíró, Michael Oliver vezette a meccset.

http://www.youtube.com/embed/AKyR4f9ylEY


Május első hétvégéjén a Hull a közvetlen feljutást jelentő második helyért játszott a Championshipben, amihez győznie kellett a vendég Cardiff ellen, és vezetett is 2-1-re a rendes játékidő végén, majd itt is bekövetkezett a fenti forgatókönyv.

A hosszabbítás első percében a hazaiak büntetőt kaptak, a kavalkádot fokozta, hogy a szurkolók azt hitték, vége a meccsnek, és beözönlöttek ünnepelni. Miután helyreállt a rend, a német Nick Proschwitz kihagyta a tizenegyest, a Cardiffnak viszont még maradt annyi ideje, hogy eljusson a kapuig, és egy bedobás után büntetőt harcolt ki. Nicky Maynard belőtte (2-2), ezzel nagy bajba kerültek a hazaiak.

http://www.youtube.com/v/mKqGYOphZSQ?hl=hu_HU&version=3">


Negyedórával később azonban megmentette őket a Watford bénázása, mely hazai pályán a 92. percben gólt kapott a Leedstől, így nem tudta letaszítani a Hullt második helyről.