Vágólapra másolva!
A Győri ETO 13 ezer néző előtt legyőzte a vendég Ferencvárost, ezzel a 27. fordulóban megnyerte az NB I-et. A győriek harminc éves szünet után tudták újra megnyerni a bajnokságot, ez a negyedik elsőségük. A meccset eldöntő Völgyit egy perccel a gólja után kiállították, Strestik pedig azért kapott pirosat, mert egy brutális szabálytalansággal eltörte a ferencvárosi Leonardo bokáját. Pintér Attila győri vezetőedző a lefújás után elérzékenyült.

NB I, 27. forduló:
Győri ETO - FTC 1-0 (0-0)
Győr, 13 700 néző
v.: Farkas Á.
Győr: Stevanovic (Molnár P., a szünetben) - Svec, Takács Á., Lipták, Völgyi - Kronaveter (Andric, a szünetben), Kamber, Pátkai - Trajkovic (Dinjar, 65.), Varga R., Strestík
Ferencváros: Jova - Somália, Gyömbér, Besic, Bönig (Sváb, 56.) - Alempijevic, Cukic, Leonardo (Ionescu, 82.), Józsi, Martinus (Peric, 62.) - Böde
gól: Völgyi (60., 11-esből)
kiállítva: Völgyi (61.), Strestík (79.), illetve Alempijevic (59.)
sárga lap: Völgyi (33., 61.), illetve Besic (50.), Cukic (69.), Böde (87.)

Az első félidőben a Ferencváros támadott többet, a Győr jobbára csak védekezett, elöl pedig sokat hibázott. A vendégek számos lehetőséget kidolgoztak, de nem találtak a hálóba. A szünetben a szombaton Bajnokok Ligáját nyerő Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatát köszöntötték. A Ferencváros volt labdarúgója, Vincze Ottó megkérte barátnője, a kézicsapatot erősítő Görbicz Anita kezét.

A fordulás után óriási lendülettel esett neki ellenfelének a Győr, ennek negyedóra elteltével meg is lett az eredménye, ugyanis Alempijevic kiállítást érő szabálytalanságát követően Völgyi gólra váltotta a jogos büntetőt. A győri védő nem ünnepelhetett sokáig, egy perccel később megkapta második sárga lapját, így tíz a tíz ellen folytatódott a játék.

A 79. perctől már a Ferencváros játszhatott emberelőnyben, mert Strestíket a Leonardóval szemben elkövetett brutális szabálytalanság miatt azonnal kiállította a játékvezető. A televíziós közvetítésben elhangzott, hogy a meccsen kiválóan focizó brazil játékosnak eltört a bokája.

http://www.youtube.com/v/WMtRspDHRIw?hl=hu_HU&version=3


A hajrában a Ferencváros minden erejével megpróbált egyenlíteni, Besic révén kapufáig jutott, de az eredmény már nem változott. A Győr a sikerrel három találkozóval a vége előtt behozhatatlan, tízpontos előnyre tett szert a Videoton előtt, így a közönség aranyérmet ünnepelhetett.

Az ETO korábban 1963-ban, 1982-ben és 1983-ban végzett az élen.

A Győr bajnoki címével eldőlt, hogy kupadöntős riválisa, a Debrecen indulhat az Európa Ligában.

"A mérkőzés értékelését megelőzően azt szeretném mondani, hogy kapott ez a csapat hideget-meleget, amit nem érdemeltek meg a játékosaim" - nyilatkozta Pintér Attila, a győriek vezetőedzője. "Vannak emberek, akik úgy formálnak véleményt, értékelnek futballtudást, hogy nincsenek tisztában azzal, milyen szakmai munkát végeznek egy-egy klubnál. Fájó pont volt számunkra, hogy szinte az egész szezon folyamán kívülről megpróbáltak minket az egyensúlyunkból kibillenteni, de szerencsére ez nem sikerült. Gratulálok a csapatnak az egész éves teljesítményéhez, szeretném megköszönni azoknak az embereknek, akik mindig bíztak bennem. Különös tekintettel Tarsoly Csabára, aki sok telefonhívást kapott, hogy ne én legyek a csapat vezetőedzője, de végig bízott bennem, és ennek bajnoki cím lett a jutalma."

Pintér Attila a nyilatkozat végére elérzékenyült, Strestík bocsánatot kért Leonardótól:

http://www.youtube.com/v/CNqt7zMWoMg?hl=hu_HU&version=3


"Tizenkét éve vagyok az ETO elnöke, attól függ, ezt honnan nézzük, ez lehet egy röpke pillanat, de akár nagyon hosszú idő is" - mdonta Tarsoly Csaba, a győriek elnöke. "Sokáig vártunk erre a sikerre, amit ma elértünk. Elég vehemens ember lettem a futballban, az igazságtalanságokat nem szeretem. A labdarúgásban mindig győzzön a jobb csapat, ez, gondolom, most a Győr volt."

Ünneplés a meccs után:

http://www.youtube.com/v/kThvAf4Dx24?hl=hu_HU&version=3