Vágólapra másolva!
A klub körül kialakult spekulációk és pletykák miatt a Real Madrid labdarúgócsapata lemondta a bajnoki fordulók előtt szokásos, pénteki sajtótájékoztatót, és szombaton is várhatóan csak a klub sajtósa áll az újságírók rendelkezésére, edző és játékos nem.

A klubvezetés arra hivatkozva hozta meg ezt a döntést, hogy a csapatnak nyugalomra van szüksége a május 17-i, Atlético Madrid elleni Király-kupa-döntő előtt.

Az elmúlt hetekben José Mourinho mindenkivel összerúgta a port, másfél hete a Dortmund elleni Bajnokok Ligája-búcsú után azt mondta, tisztában van vele, hogy Spanyolországban néhány ember gyűlöli őt, és nyíltan célzott arra, hogy az újságírók is utálják.

Kijelentette, nagyra tartja Diego Lópezt, mire honfitársa, a mellőzött Pepe azt üzente neki, több tisztelettel is beszélhetne a kispadra szorított Iker Casillasról. Erre válaszul az edző kiosztotta Pepét, aki szerinte azért beszél megkeseredetten, mert kiszorult a csapatból Varane miatt.

Miután a sajtó kész tényként közli, hogy Mourinho a Chelsea edzője lesz a nyártól, a klub úgy érezte, ha a sajtótájékoztató elmarad, kevesebb támadási felületet kap a csapat.

Mourinho hároméves Real-regnálása alatt harmadszor fordul elő, hogy el kell halasztani egy mérkőzés előtti sajtóbeszélgetést, két évvel ezelőtt a Sporting Gijón edzőjével, Manuel Preciadóval zörrent össze, és akkor két egymást követő sajtótájékoztató maradt el.