Vágólapra másolva!
Nézőcsúcs lesz a nyári Konföderációs-kupán a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) közlése szerint.

A FIFA arról számolt be, hogy a 826 ezerből eddig 588 178 jegyet vásároltak meg a szurkolók a brazíliai, nyolccsapatos tornára, amely a jövő évi világbajnokság főpróbája lesz a dél-amerikai országban. A jegytulajdonosok 97 százaléka brazil.

A FIFA kimutatása alapján már 58 ezer belépőt értékesítettek a június 15-i nyitómérkőzésre, amelyen a házigazda brazilok Japánnal csapnak össze Brazíliavárosban, míg a Rio de Janeiró-i Maracana Stadionban június 30-án sorra kerülő döntőre 60 ezer jegy kelt el. A legkevesebb belépő - szám szerint 10 ezer - eddig a Nigéria-Tahiti csoportmérkőzésre fogyott el.

A négy évvel ezelőtti, dél-afrikai Konföderációs-kupa 16 meccsét összesen 584 ezren tekintették meg a helyszínen, ami 36 555-ös mérkőzésenkénti átlagot jelent.

A Konföderációs-kupa A csoportjában Brazília, Japán, Mexikó és Olaszország, a B-ben pedig Spanyolország, Tahiti, Nigéria és Uruguay küzd majd egymással. A mérkőzéseket Brazíliaváros és Rio de Janeiro mellett Belo Horizontében, Recifében, Fortalezában és Salvadorban rendezik.