Vágólapra másolva!
Jupp Heynckes szerint nem volt olyan könnyű, mint amilyennek látszott, Gerard Piqué úgy érzi, Lionel Messivel sem lett volna más a végkifejlet, Arjen Robben történelmi eredményről beszél, Philipp Lahm pedig elárulta, hogyan ünnepelnek. Reakciók a Bayern barcelonai mészárlása után.

"Kimagasló meccset játszottunk, ez egy olyan eredmény, akit senki nem tippelt volna előzetesen, de el kell ismerni, teljesen más az a Barcelona, amelyben Lionel Messi is pályán van. Ismerem a spanyol futballt, valamint a Barca filozófiáját, és a játékosaim ragyogóan alkalmazkodtak a kidolgozott taktikához. Talán kívülről könnyűnek tűnt, de egyáltalán nem volt az, de a csapatom nagyon koncentrált volt, tudták, milyen nagy feladat előtt állnak" - nyilatkozta Jupp Heynckes, a Bayern edzője.

"Ez az egyik legrosszabb esténk, nem kellemes érzés ilyen helyzetbe kerülni. Az első félidőben mindent megtettünk, megvolt az esélyünk, de Robben gólja után fejben feladtuk. Gratulálnunk kell a Bayernnek, mert jobbak voltak nálunk. Messi hiánya számított, de nem hiszem, hogy a végkimenetelt megváltoztatta volna, ha ő is a pályán van. Most az a dolgunk, hogy megnyerjük a spanyol bajnokságot, és utána elkezdjünk készülni az új idényre" - mondta a Barca egyik legjobbja, Gerard Piqué, aki többször is nagyot mentett, de a második német gól előtt az ő térdéről pattant be a labda.

"Történelmet írtunk ma este, fantasztikusan nagy dolog, hogy két fölényes győzelemmel jutottunk tovább egy olyan csapat ellen, amely uralta a BL-t az elmúlt években. Négy idény alatt harmadszor jutottunk be a döntőbe, most már itt az ideje, hogy megnyerjük a BL-t. Nagy meccsre számítok, mert a Dortmund többször is bebizonyította már, hogy milyen jó csapat, nüanszok fognak dönteni a Wembleyben" - értékelt a Barcának mindkét meccsen betaláló Arjen Robben.

"Biztos vagyok benne, hogy az ünneplés után le fog csúszni pár sör. Az nem nevezhető természetesnek, hogy egy csapat 3-0-ra megveri a Barcelonát a Nou Campban, de mindig mondtam, hogy erős karakterek vannak a csapatunkban, és hogy képesek vagyunk nagy dolgokra" - dicsérte társait Philipp Lahm, a Bayern csapatkapitánya.