Vágólapra másolva!
Duplázott Gareth Bale, aki a játékostársak szavazata alapján a legjobb játékosnak és a legjobb fiatalnak járó díjat is begyűjtötte Angliában.

A Tottenham walesi szélsője a liverpooli Luis Suárezt és a Manchester United csatárát, Robin van Persie-t előzte meg. Bale Andy Gray és Cristiano Ronaldo után mindössze a harmadik játékos, aki mindkét díjat egyszerre nyerte el, és 2011-es győzelme után lett ismét a legjobb játékos a játékostársak szavazatai alapján.

Az univerzális szélső 29 bajnokin összesen 19 gólt és 4 gólpasszt ért el, minden sorozatot egybevetve pedig 24 gólnál jár. A fiatal játékosoknál olyan nevek szerepeltek a vert mezőnyben, mint Eden Hazard (Chelsea), Christian Benteke (Aston Villa), Danny Welbeck (MU) vagy Jack Wilshere (Arsenal.)

Az év csapata a Premier League-ben: David de Gea (Manchester United) - Pablo Zabaleta (Manchester City), Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur), Rio Ferdinand (Manchester United), Leighton Baines (Everton), Michael Carrick (Manchester United), Juan Mata (Chelsea), Gareth Bale (Tottenham Hotspur), Luis Suarez (Liverpool), Eden Hazard (Chelsea), Robin van Persie (Manchester United).