Vágólapra másolva!
A Videoton visszavágott a Ferencvárosnak a Ligakupa szerdai döntőjében elszenvedett 5-1-es vereségért. Az NB I vasárnapi rangadóján a fehérváriak 1-0-ra legyőzték a Fradit a Puskás Ferenc Stadionban. A vendégek sikerükkel feljöttek a tabella második helyére, hátrányuk hét pontra csökkent az éllovas Győr mögött.

NB I, 25. forduló:
Ferencváros - Videoton FC 0-1 (0-1)
Puskás Ferenc Stadion, 8000 néző
v.: Kassai
Ferencváros: Jova - Somalia, Besic, Gyömbér (Klein, 87.), Bönig - Jenner, Cukic (Alempijevic, a szünetben), Leonardo, Józsi, Aborah (Orosz, 90.) - Böde
Videoton FC: Bozovic - Brachi, Juhász, Vinícius, Szolnoki - Gomes, Kovács I., Mitrovic, Gyurcsó (Stopira, 85.) - Torghelle (Nikolics, 76.), Alvarez (Paraiba, 59.)
gól: Torghelle (1.)
piros lap: Jenner (92.)
sárga lap: Aborah (79.), illetve Alvarez (10.), Torghelle (66.), Juhász (68.), Szolnoki (79.)

A Videoton már az első percben megszerezte a vezetést, Kovács remek indítását Torghelle váltotta gólra. Ezután a Ferencváros játszott fölényben, de játékosai a legnagyobb helyzeteket is kihagyták, így egygólos vendégelőnnyel vonulhattak öltözőbe a csapatok.

http://www.youtube.com/embed/8IxpUz6Y71o


A folytatásban is a hazaiak irányítottak, de már korántsem futballoztak akkora fölényben, mint az első játékrészben. Bár lehetőség mindkét együttes előtt adódott, az eredmény nem változott, így a székesfehérváriak három ponttal távoztak a fővárosból.

http://www.youtube.com/embed/FC6aRnjYaUE


A fehérvári győzelem nyílttá tette a bajnokság hajráját. Öt körrel a vége előtt az elmúlt négy bajnokiján csak két pontot szerző Győr már csak hét ponttal vezet a Videoton előtt.

Az élen:
1. Győr 52 pont (25 meccs), 2. Videoton 45 (25), 3. MTK 44 (24), 4. DVSC 39 (25), 5. FTC 39 (25).