Vágólapra másolva!
David Cameron brit miniszterelnök egyetért Luis Suáreznek, az FC Liverpool labdarúgójának súlyos eltiltásával, és megdöbbentő cselekedetnek nevezte, hogy az uruguayi csatár múlt vasárnap megharapta a Chelsea játékosát, Branislav Ivanovicot.


"Mint apa, és mint emberi lény is teljes mértékig egyetértek Suárez tíz mérkőzésre szóló eltiltásával" - kommentálta a kormányfő az angol szövetség szerdai döntését. "Van egy hétéves kisfiam, aki imádja a futballt, számára és minden hozzá hasonló fiatal számára ijesztő példa volt ez az eset."

A Liverpool vezetőedzője, Brendan Rodgers szintén elítélte csatára tettét, ugyanakkor jelezte, hogy erősen túlzónak érzi az eltiltás mértékét. Szerinte a döntésben komoly szerepet játszottak a vasárnap óta magas körökből érkező, a miniszterelnökéhez hasonló nyilatkozatok. "Nincs kétségem afelől, hogy ezen megnyilvánulások szerepet játszottak az ítéletben" - mondta a szakember.

http://www.youtube.com/v/-9HoQ0cT6a4?version=3&hl=hu_HU


A kormányfő röviddel azután, hogy hallotta Rodgers nyilatkozatát, kijelentette: magánemberként mondta el a véleményét, s biztos abban, hogy az illetékes testület a tények alapján, senkitől sem befolyásolva hozta meg határozatát.

Suárez a 2-2-es döntetlennel zárult találkozó 97. percében szerezte meg az egyenlítést és az egy pontot érő gólt, teljesítményére azonban rányomta a bélyegét a 74. percben történt incidens, amikor a Chelsea 16-osán belül egyszerűen beleharapott riválisa karjába. A támadót klubja pénzbírsággal sújtotta, ő maga pedig nyilvánosan elnézést kért cselekedetéért.