Vágólapra másolva!
Nagy küzdelmet hozott a labdarúgó Európa Liga két elődöntője, a Chelsea a 94. percben szerzett góllal nyert 2-1-re Baselben, míg a Fenerbahce büntetőt rontva 1-0-ra verte a Benficát. A két meccsen összesen hétszer találták el a kapufát.

Eredmény, Európa Liga, elődöntő, 1. mérkőzés:
Basel (svájci) - Chelsea (angol) 1-2 (0-1)
Bázel, St. Jakob Park, 40 000 néző
v.: Královec (cseh)
Basel: Sommer - Ph. Degen, Schär, Dragovic, Pak Dzsu Ho - el-Neni (Zoua, 65.), F. Frei, S. Die (M. Díaz, 63.) - Szalah (D. Degen, 79.), Streller, Stocker
Chelsea: Cech - Azpilicueta, B. Ivanovic, Terry, A. Cole - D. Luiz - Hazard (Mata, 70.), Lampard (Oscar, 80.), Ramires, Moses - F. Torres
gól: Schär (87., büntetőből), illetve Moses (12.), D. Luiz (94.)

//videa.hu/player?v=N61U1cNs9FHijWDa


Egy éven belül harmadszor került szembe angol csapattal a svájci Basel együttese, amely az előző szezonban a Manchester Unitedet kiejtve lépett tovább a bajnokok Ligája csoportköréből, idén pedig a Tottenhamet búcsúztatta az Európa Liga előző fordulójában.

Ezek után a hazai szurkolók megtöltötték a St. Jakob Parkot, remélve, hogy ismét ünnepelhetik majd a kedvenceket, de azt láthatták, hogy a Chelsea az egész meccsen veszélyesebben futballozott.

A 12. percben Lampard lövését védte Sommer, a szöglet után azonban már ő se háríthatott Victor Moses fejesénél (0-1).

A 28. percben Stocker lecsúszott beadása a kapufán csattant, a hajrában pedig még Hazard növelhette volna a vendégek előnyét, de elvétette a célt.

A szünet után Stocker ismét megdöngette a kapufát, válaszul Hazard passzából Torres is kapufát lőtt. A 87. percben váratlanul egyenlített a Basel, egy beadásra Stocker elesett Azpicilueta szorításában, a cseh bíró büntetőt ítélt, amit Schär bevágott (1-1).

De ezzel nem volt még vége, a 94. percben David Luiz egy 20 méteres szabadrúgást kihasznált, így az angolok idegenben is nyerni tudtak 2-1-re.

Eredmény, Európa Liga, elődöntő, 1. mérkőzés:
Fenerbahce (török) - Benfica (portugál) 1-0 (0-0)
Isztambul, Sükrü Saracoglu Stadion
v.: Mazic (szerb)
Fenerbahce: Volkan Demirel - Gökhan Gönül, Yobo, E. Korkmaz, Ziegler - Raúl Meireles (Ucan, 64.), Mehmet Topal - Kuyt, Cristian (S. Sahin, 86.), Sow (Krasic, 86.) - Webó
Benfica: Artur - Maxi Pereira, Jardel, Garay, Melgarejo - André Gomes (Carlos Martins, 81.), Matic, Aimar (Gaitán, a szünetben) - O. John (Rodrigo, 64.), Cardozo, Salvio
gól: E. Korkmaz (72.)

//videa.hu/player?v=GxQh4AZS5E4dEq3y


Alaposan megszenvedett a győzelemért a Fenerbahce csapata a másik elődöntőben, a hazaiak ugyanis háromszor is a kapufát találták el.

Sok hibával kezdődött a mérkőzés, az első valamirevaló helyzetig 18 percet kellett várni, akkor Moussa Sow bólintott a lécre. A 45. percben ennél is nagyobb lehetőség elé kerültek a törökök: John megrúgta Gökhan Gönülta a 16-oson belül, a jogos büntetőt azonban Cristian a jobb kapufára lőtte, majd sírva vonult be az öltözőbe.

Fordulás után sem javult a helyzet, a 48. percben Artur előbb Cristian, majd Meireles bombáját védte, három perc múlva azonban csak nézte, ahogy Kuyt ismét a kapufát döngeti meg. És még nem volt vége, mert az 54. percben a másik oldalon Gaitán húsz méterről trafálta telibe a kapufát.

A 72. percben végre vezetést szerzett a Fenerbahce, egy szöglet után pattogó labdára Korkmaz érkezett lendülettel, és két méterről hová máshová bólinthatott, mint a jobb kapufára, ám a labda ezúttal megkegyelmezett, és a kapuba pattant (1-0).