Vágólapra másolva!
Tíz mérkőzésre tiltotta el az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) Luis Suárezt, a Liverpool csatárát, aki megharapta a Chelsea védőjét, Branislav Ivanovicot.

Suárez az eset után elnézést kért Ivanovictól, klubja, a Liverpool pedig pénzbüntetéssel sújtotta a harapásért. Az FA már korábban jelezte, nem valószínű, hogy Suárez megússza az ilyen esetekben szokásos hárommeccses eltiltással, és a tíz mérkőzés példátlanul magasnak számít. Mivel a mostani idényből már csak négy meccs van hátra, Suárez ősszel is csak a hetedik fordulóban léphet először pályára.

A Liverpool csalódott a sokkolónak titulált büntetés nagysága miatt, és péntekig fellebbezhet enyhítésért. Az uruguayi válogatott támadónak nem ez az első botrányos esete: 2010-ben, még az Ajax játékosaként megharapta Otman Bakkalt, a PSV Eindhoven játékosát, ezt követően ragasztották rá az Ajax kannibálja gúnynevet.

Suárezt 2011 decemberében nyolcmeccses eltiltással büntették, mert - már liverpooliként - rasszista kijelentésekkel sértegette Patrice Evrát, a Manchester United színes bőrű futballistáját.